neděle 6. září 2015

boho dress

Tyto šaty byly tak trochu láska na první pohled (i když na ní nevěřím, teď udělám výjimku)! Tak nějak podvědomě jsem po tomhle střihu, látce a typu "boho" koukala už dlouho, ale tak nějak mi nikdy nic nepřišlo pod ruku. Proto, jako by mě na tento kup navedl sám osud (na ten taky nevěřím, achjo, nevadí... ).

No, prostě a jednoduše, abych vám tak trochu osvětlila můj průběh nákupů. Nikdy jsem nebyla taková, že jsem jen tak vešla do obchodu, abych se "koukla", co mají a třeba si něco vybrala a třeba ne. Moc se mi nestávalo, abych si něco koupila jen tak a nepočítala s tím. Většinou jsem si určila den, kdy opravdu půjdu nakupovat a oběhla jsem všechny obchody, co jsem viděla. Chtěla jsem totiž projít všechny hlavně z toho důvodu, zda-li v tom dalším třeba nenajdu něco lepšího/levnějšího atak dále. Možná to někdo znáte. Bohužel se mi pak ale stávalo, že jsem utratila neuvěřitelné množství peněz za věci, které jsem víceméně ani neunosila, protože to pro mě znamenalo "buď teď a nebo nikdy"... Tyto nákupní horečky se mi tedy staly velice nevýhodnými. 

Během blogování se tyhle moje "manýry" (jak tomu říká má milovaná maminka) trochu zlepšily, ale i teď mi občas přijde, že neumím nakupovat. Jak všichni jistě víte, miluju sekáče. Najdete zde mnohdy kvalitnější a originálnější kousky, než v klasickém řetězci a málokdy se stane, že by to byl nějak drahý kousek. Ale také tu najdete miliony zbytečností, které si koupíte jen kvůli nízké ceně. A právě cena se mně osobně stala osudovou. "Jé, to je pěknej svetr, je jenom za 30 Kč, jdu si ho vyzkoušet. Hmm, je mi trochu větší a tady kouká nitka, ale co, za tu cenu... to doma nějak předělám. Modrá barva, hm... budu to mít k čemu nosit ? Dyžtak ho přebarvim, pohoda..." - áno áno, takhle nějak probíhají veškeré mé nákupy a pak mám doma 6451565494 kusů oblečení, které je mi (ano, hádáte dobře) k NIČEMU
Další z chyb je, že, když se mi opravdu něco líbí a je to třeba dražší, radši odcházím se smutným výrazem a koupím si něco ve slevách, co je sice o něco levnější, ale ve finále bych dražší věc unosila 1000x víc než tu levnější, takže se zase dostáváme ke stejnému problému, hromadí se mi toho doma čím dál tím víc. 

No, abych se po x větách konečně dobrala k tomu, co vám chci říct... jak už jsem zmiňovala, po takových šatech jsem toužila už dlouho, ale většinou byly drahé, takže jsem kolem nich mlčky prošla a místo toho si koupila 165461 tisíc věcí v sekáči. Poslední měsíc a půl, kdy jsem přemýšlela o celém blogování, došla jsem právě i k přemýšlení nad mými nákupy a rozhodla se to tak nějak změnit to, jakým stylem nakupuji. Nechci teď nakupovat tak často a když už, tak jen věci, o kterých budu přesvědčená, že mi opravdu sluší, sedí (jak stylově, tak střihem, barvou, velikostí) a budu investovat do kvalitnějších věcí. Slevám jsem se tento rok úplně vyhnula, za což jsem moc ráda a díky tomu jsem si mohla dovolit tyto nádherné šaty (500Kč mi k nim přijde adekvátní cena), které jsem od té doby měla na sobě už několikrát (takže vím, že to nebyla zbytečná koupě). Na základě toho jsem si objednala ještě dvě další věci, o kterých jsem snila už dlouho, ale o těch zase někdy příště. 

Jak je to s vámi a s nákupy ? Nemáte nějaké fígle, jak nakoupit, neutratit tolik a mít doma kvalitnější kousky ? Jak nakupujete a kde ? Máte radši internetové obchody a nebo klasické kamenné ? 

Za fotky moc děkuji Nice, se kterou jsem se právě v ten den musela rozloučit, protože mi odfrčela zpátky do Španělska (achjo!).




shoes PRIMARK/ bag LINDEX/ dress LINDEX/ hat H&M/ sunglasses C&A

photos by Nika Chic
Jo a abych nezapomněla, na základě toho, že jsem se snažila změnit svůj postoj ke svému šatníku, vyřadila jsem spoustu krásných věcí, které ale bohužel neunosím ! Pokud byste měli o něco zájem, určitě mi napište a pokud se vám nic nelíbí, nezoufejte, mám nafoceno ještě tak 100 kusů, které budu postupně přidávat na facebookovou stránku a nebo vinted.

9 komentářů:

  1. Ty šaty jsou dokonalé ;) Hrozně mi k tobě sedí! :) A já taky neumím nakupovat. Vždycky mám období kdy jakože šetřím a nic si nekupuju, přesně jako ty jenom odcházím se smutným výrazem. A pak se naštvu. A začnu nakupovat a všechno si odůvodňuji tím, že ''jsem si přece dlouho nic nekoupila a už je mi to jedno''. A pak to jde se mnou z kopce :D Nebo se mi vždycky něco líbí a jsem přesvědčená, že si to koupím, pak to přehodnotím, pak to udělám tak ještě šestkrát a pak si to většinou nekoupím :D Takže nejsi sama!
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  2. Parádní outfit, moc ti sluší:) možná bych zvolila jiný hodinky :) Jinak úplně jako bych se v tvým článku viděla :D sice nechodím do sekáčů, ale jakmile jsem v Primarku, tak jsem na tom úplně stejně "noo, sice to nemám k čemu nosit, moc mi to nesedí, ale co, je to jen za 3 eura".. :D:D
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
  3. ano, presne tak to mam a zlavy su najvacsia smrt, pretoze tam nakupim stale najvacsie blbosti aj ked ta cena nie je az taka vyhodna.( teraz som si dost dlho nekupila nic v kosiciach, len ked som cestovala do ineho mesta. inak ti to takto veeelmi pristane)

    OdpovědětVymazat
  4. dohromady - celé skvělé !
    Hooodně dlho koukám po věcech na internetu, ale pořád mam obavy, jak mi to bude sedět a tak,i když potkávám i doost levné věci, raději si řeknu ne. Co pak doma s tím, když mi to nebude. Takže za mě raději kamenné obchody)
    Letoštní letní slevy šly také tak nějak mimo mě. Po brigadě mam našetřené nějaké peníze a už jsem přišla na způsob jak předejít koupení zbytečností : napsala jsem si seznam (wishlist), po čem vážně toužím už dlouho a vím že to nosit budu. A ostatní věci jednoduše... přehlédnu. Zatím jsem nakupovat nebyla, takže stále žiju v naději, že to vyjde.

    OdpovědětVymazat
  5. Eli, zaprvé ti to moc sluší, máš krásně ostříhané vlasy a zadruhé, držim palce s nákupy ;) Já s tím také měla probléma a částečně mě z toho vyléčil přítel, který nedá na kvalitu dopustit a částečně mě k tomu dokopalo i to, že mi v poslední době přijde, že mají v obchodech kuloví a tak když vidím něco podle mých představ, i když je to poměrně drahé, tak si to koupím a pak to nosím x let a nemusím po tu dobu do těch obchodů vůbec chodit a to je ten nejlepší pocit :D

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám naštěstí docela čuch na slevy, takže i když nakupuji v kamenných obchodech, vždy najdu něco levného a beru to domů :P a nadruhou stranu, hodně věcí mám také z vintedu, samozřejmě ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Já tuhle metodu testuju u džín. Dřív jsem totiž šla vždycky do Tally Weijl, protože jsem věděla, že tam džíny mají a mají je ve 32 (kterou bohužel ve většině obchodů nenacházím:D). A tak jsem odtud vždycky odcházela s džínama za sedm stovek, ovšem kvalita hadr. Jen jednou mi džíny odtud držely dlouho, jenže pak jsem je zřejmě polila něčím na vyvolávání fotek ve škole (gr) a tak jsem je zničila. Jenže pak jsem si řekla, že radši zkusím investovat do něčeho dražšího a volbou byl Topshop u kterýho jsem viděla, že si ty džíny odtud docela lidi chválej a navíc: kolekce PETITE a ultra malý velikosti? To prostě jsem potřebovala! :D A jsem spokojenější a snad mě to vychází i líp, než když jsem každej druhej měsíc musela lítat a kupovat si džíny za 700, ze kterejch jsou teď spíš tepláky.

    OdpovědětVymazat