středa 9. prosince 2015

filmové tipy č.4

EX MACHINA

Film ex machina mi doporučil Ondra a já doporučení předávám dál. Když jsme se na něj spolu dívali, byla jsem napjatá od začátku do konce. Nebudu prozrazovat více, abych nevyzradila víc, než je možné, ale zápletka je tak dokonalá, že se vyplatí ji přenést do normálního života a trochu nad ní zapřemýšlet. A pokud se vám nad ní přemýšlet nechce, rozhodně to pro vás bude film, kdy budete napjatí od začátku do konce.

Více o filmu tady.




IN TIME/ vyměřený čas

Vyměřený čas je celkem známý film, ale já se k jeho zhlédnutí dostala až nedávno. Měla jsem to v plánu už dlouho, ale nějak jsem na něj vždycky zapomněla. Měl ode mě velká očekávání, které dalo by se říct, do jisté míry splnil. Užívala jsem si ho od začátku až do konce, kdy jako bonus mi byla moje oblíbená herečka Amanda Seyfriend, kterou považuji za jednu z nejkrásnějších hereček vůbec. Tento film by ani nemohl dopadnou jinak, než že by nebyl můj oblíbený, protože se dotkl mého nitra a já se v postavách opět poznávala. V těch, kteří jsou odsunuti na pokraj společnosti, protože bojují za svá práva, za názory, které jsou odlišné od těch, kteří se od nich očekávají.

Více o filmu tady.


PIEL GUE HABITO, LA/ kůže, kterou nosím

Kůže, kterou nosím je další film na doporučení jedné mé kamarádky. Rozhodně stojí za zhlédnutí a budete překvapeni jeho vývojem, ale upřímně to není něco, co bych si pustila znovu :).

Více o filmu tady


HELP,THE/ černobílý svět

Kdyby mi někdo řekl, že se mi někdy bude líbit víc film než kniha, nevěřila bych. Teď už nemohu říct, že kniha je vždy lepší než film, alespoň z mého pohledu ne, pokud se mluví o černobílém světě. Knihu jsem četla někdy před dvěma lety, k filmu jsem se dostala až nedávno. A byla jsem unešena a u konce také ubrečená. Takže černobílý svět připisuji na pomyslný seznam "brečících filmů". Protože mě dostal. 
Co víc si také přát, když hlavní hrdinkou je jedna z mých nejoblíbenějších hereček, která se zde stává spisovatelkou (což je má vysněná práce) a pomáhá měnit svět. Ano, jako by ten scénář někdo vytrhl přímo z mých myšlenek. A zrealizoval ho tak, jak bych si já přála. DOPORUČUJI.

Více o filmu zde.


MEMENTO/ memento

Memento jsem měla v úmyslu shlédnout už dlouho. Byl mi neustále přehazován a doporučován. Dokonce i nucen. A to byla ta chyba. Nesplnil mé dlouholeté, obrovské očekávání, jaké jsem od něj měla. Možná to někteří s výčtem skvělosti o tomto filmu až přehnali a já čekala něco WOW, ale wow efekt se u mě bohužel nedostavil. Příběh je sice zajímavý a je zde dost k přemýšlení, ale bohužel mi do hlavní role neseděl herec, který ji hrál, což mě dost odpudilo. Možná, kdyby to hrál někdo jiný... kdo ví. Každopádně, příběh je v něčem rozhodně přínosný mým myšlenkám a úvahám, takže i tak - doporučuji.

Více o filmu zde.


YOUTH/ mládí

Pokud chcete vidět film mládí, doporučuji to udělat jinak, než já. Rozumějte, není úplně nejlepší jít na filmu toho typu (řekla bych lehce psychologický až filozofický) s bandou rozesmátých kamarádů, kteří budou vtipně komentovat každou část filmu. (Ale i tak mě to pobavilo :D). Šli jsme hned v první den, kdy bylo mládí uvedeno do kin, takže jsem ještě neznala recenze a hodnocení filmu, a tak jsem byla zvědavá, co se z toho vyklube. Abych pravdu řekla, mám z toho takové rozpoluplné pocity, takže se na něj musím podívat ještě jednou, ale i tak mohu říct, že se mi film moc líbil. Pokud hledáte nějaký složitý příběh se zápletkou, tak si mládí rozhodně nepouštějte. Zde jde hlavně o životní situace, polemizování a rozhovory lidí, kteří se zaobírají rozdílem mezi mládím a stářím. Třeba se v nějakých rozhovorech najdete a nebo je tak úplně nebudete chápat, protože jste ještě mladí, stejně jako já.
A jako bonus, jeden z mých nejoblíbenějších herců - Paul Dano.

Více o filmu tady.

3 komentáře:

  1. in time už jsem viděla snad stokrát a pořád mě to hrozně baví! na la piel que habito jsme teď koukali na španělštině a bylo fakt super na to pak psát test a učit se slovíčka jako znásilnit, změnit pohlaví, atd..:D ale mrtě super podle mě! a na zbytek se asi musím podívat!!

    OdpovědětVymazat
  2. Videla som skoro vsetky a najviac sa mi pacili La piel que habito a Youth ^^ Youth je uplne nadherne vizualny film, pohltila ma hudba, dej ale hlavne symetrie v obraze. Od Sorrentina urcite doporucujem este La grande bellezza ♥

    Peackapples

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za tipy! Help je úžasný film!

    OdpovědětVymazat