úterý 6. října 2015

velké snění

Už odjakživa jsem byla člověk, který je rád sám. Sám se sebou, sám se svými zálibami, sám s tím, co miluje, sám s tím, co chce, sám se svými problémy, sám se všemi vlivy vnějšího světa a hlavně sám se svými myšlenkami. Někdy toho bylo až moc. Moc je možná slabé slovo. Bylo toho až příliš. Pak se začalo stávat, že jsem nedokázala žít sama se sebou, vlastní myšlenky mě zabíjely a občas jsem se až nenáviděla. To nikdy nevěstilo nic dobrého. Většinou psychický kolaps. Nedokázala jsem být sama se sebou, ale ani s lidmi. A tak se v mém mozku po čase vytvořila taková malá "dovolená" od tohohle všeho. Cestování

Určitě všichni víte, že si mozek po čase veškeré vaše myšlenky a činnosti zapamatuje a postupem času je považuje za automatické. Někdo má problém, tak mu mozek hlásí "jdi běhat". Jinému zase říká "vezmi si prášek", dalšímu zase "běž do baru", atak dále (určitě je toho milion a našlo by se i dost zvláštností). U mě si mozek vytvořil automatiku na "vypadni ze všedního života, ujeď!" O tom jsem mimo jiné mluvila i tady. (vlastně psala, ehm..). 

Co tím ale vlastně chci říci....
Vždy jsem chtěla cestovat, byl to můj sen, vlastně dodnes je mým snem procestovat celý svět. Nejradši bych se tím živila :D. Kdysi dávno mi to přišlo jako velký sen, ale teď vím, že nic není nereálné, pokud o to doopravdy stojíte. A já o to stojím hodně, vlastně je to v mém životě jedna z pěti hlavních priorit. Problém byl v tom, že nejprve nebyly peníze. Když peníze byly, nebylo s kým jet. Ostatní, které jsem na svém pomyslném seznamu řadila do "cestovatelských přátel" buď neměly peníze, čas a nebo naopak měly jiné přátele, přítele a závazky a nebo ještě jinak, lákali je úplně odlišné destinace a měli jinou představu o cestování. Mnohdy jsem byla tak zoufalá, že jsem lidi prosila, přemlouvala, platila cesty, jen abych dosáhla svého. Svých snů, ve kterých mě sice ostatní podporovali, ale nebyli ochotni (nepotřebovali) je absolvovat se mnou. Ano, proč taky, vždyť je to zbytečná ztráta času, oni mezitím mohli pracovat na svých snech, těch odlišných od těch mých. 

A tak jsem po čase přemýšlení začala realizovat své sny úplně sama. Spojila jsem užitečné s potěšením. A také svůj komplex s jeho léčením. Začala jsem cestovat sama. Má to vlastně spoustu výhod. Můžu chodit kam chci, můžu tam být jak dlouho chci. Fotit si co chci a užívat si chvíle samoty. A až mě to začne štvát ? Tak se prostě vrátím zpět, bez omezení, bez braní ohledů na kohokoliv jiného. A tak jsem si začala plnit jeden svůj velký sen, a jak to většinou bývá, jakmile se začne naplňovat jeden, začne se objevovat další. A tak jsem začala znovu snít. O tom, že najdu někoho, kdo tohle všechno absolvuje se mnou. Komu se budou líbit stejné země a kdo nebude chtít zůstat delší dobu na jednom místě. O někom, kdo se mnou procestuje celý svět a pak se se mnou usadí v obrovském domě, plném krásných dětí, dvou psů a hlavně lásky. (no, ehm.... to jsem trochu přeskočila :D..)
Jen jsem tím chtěla říct, že pokud máte nějaké sny (a může jich být milion), určitě nečekejte na něco, někoho a jděte jim naproti jen vy samotní. Uvidíte, že to ostatní přijde samo. Já seděla na prdeli několik let a čekala, až se něco změní. A? Nezměnilo. A tak jsem to začala měnit já a i když to mnohdy není jednoduché, vím, že jsem těm snům blíž a blíž. 

Jaké jsou ty vaše ? A jak jste k nim dospěli ? :)




creepers EBAY.com/ skirt BERSHKA/ t shirt PRIMARK/ bag H&M/ sunglasses C&A

photos by Ondra Bravenec

18 komentářů:

  1. krásny článok a s tým byť sama ti úplne rozumiem. ja väčšinou takto vypínam pri knihách, pri seriáloch a niekedy aj pri behu. a krásne fotky!
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Lovely bag :)
    BLOG M&M FASHION BITES : http://mmfashionbites.blogspot.gr/
    Maria V.

    OdpovědětVymazat
  3. Your style is fabulous :) I think you should share your photos on www.voguedrobe.com, too :)

    OdpovědětVymazat
  4. Nemůžu jinak než souhlasit! Úplně mi mluvíš z duše, zrovna dneska jsem něco v podobném smyslu taky psala na blog, protože jsem se konečně dokázala odprostit od nějakých zábran, udělat něco prostě jen tak, bez velkýho váhání, přemýšlení, protože jsem prostě chtěla.:)

    OdpovědětVymazat
  5. Ježiš, tímhle článkem sis mě naprosto získala! Víš co, já jsem byla v dubnu na výletě v Belgii. Sama. Protože lidi pracovali, nechtěli jet, neměli prachy. Tak jsem nasedla a jela. Jen tak. Poznala jsem tam skvělýho kluka a díky němu jsem tam strávila naprosto úžasné a intenzivní čtyři dny, které bych jinak neprožila. Za měsíc jedu do Londýna. SAMA. A vyloženě se těším na to, až budu kecat s neznámýma lidma, dám si horké pumpkin spice latte a dlouhou procházku podél řeky, poznám nová místa, budu se přehrabovat ve stánkách v Camdenu tak dlouho, dokud mě to bude bavit a nikdo mi nebude říkat "ježiš poď už"... Takže ti naprosto rozumím. Go girl! :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Eliško!
    Já, jsem prostě unešená. Teď se mi to čte úplně jinak, vlastně ty slova chytám tak nějak jinak po té co jsem tě poznala. Já jsem dřív taky seděla na zadku a myslela jsem, že mi ty zážitky přiletí domů do postele :D Jo jasně, úplně sami, to se nestalo. Pak jsem se jeden večer rozhodla, že teda zkusím něco pro to udělat, jakože by to mohlo vyjít. Je to zvláštní dřív jsem podle mě byla brutální pesimista a pak se to obrátilo. Tím pádem jsem neočekávala nic, spíš to horší. Najednou bum, velká změna, velké přílivy štěstí a plnění snů, nový lidé, nový svět a já jsem najednou místo breku do polštáře brečela smíchy v obýváku.
    Teď mám trochu pocit, že zase někam padám a moc bych si přála plnit si "cestovací" sny, ale na to si asi počkám, ale to já asi ráda.
    Každopádně jsem hrozně ráda, jsem ráda, že se máš tak úžasně jak se máš, vypadáš kouzelně a miluju tu energii, kterou z tebe cítím <3

    OdpovědětVymazat
  7. na to muzu rict jen, wow
    na vsechno

    OdpovědětVymazat
  8. Odpovědi
    1. Mimochodem skvely clanek. S tou samotou se ztotoznuji a co se cestovani tyce mam podobne sny, jen me drzi ta financni stranka (Tedy alespon v tom velkem cestovani) a ta mi vlastne zatim brani i ve splneni druheho snu. Zatim!:) kazdopadne tvemu sni fandim a uzivej si ho plnymi dousky. :)

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  9. V tom se dost poznávám! Takže je navíc super, že můžeme ujet takhle někam spolu - už brzy! <3

    OdpovědětVymazat
  10. Krásné fotky Eliško, vypadají tak tajemně. :) A moc ti to sluší! Také velmi ráda cestuji, ale v poslední době nemám tolik času kolik bych si přála ani financí. :)))

    dashasoliman.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. cestování, cestování, cestování. Miluju to. Mám podobnej sen, chci procestovat celej svět (nebo aspoň jeho část), doufám, že časem, až budou peníze, tak si začnu tenhle svůj malej sen plnit. Už jsem si kvůli tomu koupila i obrovskou mapu světa a označuju si na ní místa, kde jsem byla
    A ty fotky jsou moc krásný <3

    OdpovědětVymazat
  12. Už když jsem četla začátek textu, měla jsem pocit, že jsem to snad psala já :D. A pak jsem četla dál a dál a jen jsem si říkala páni.. tak on někdo další je vážně jako já? Skvěle jsi to popsala a vyjádřila a lépe bych to nenapsala. Už se nemůžu dočkat, až taky budu moct cestovat - pořád si myslím, že to na chvíli vyřeší všechny trable. Jsem úplně stejná, všechno řeším sama a pak štvu sama sebe a i ostatní mě štvou.. Pořád sním o všech těch zemích a cestách.. Ale nikdy jsem nepřemýšlela, s kým bych cestovala. Vždycky jsem chtěla sama, mít na vše čas.. možná sestru bych vzala. Už aby to bylo!

    OdpovědětVymazat
  13. Parádní fotky a super boty :)

    OdpovědětVymazat