pátek 19. června 2015

filmové tipy č.3

EDUCATION, AN/ škola života

Jednou jsem na tumblr zahlédla fotku tří dívek, jdoucích ve školních uniformách a pod nimi byl text: "and I´m going to Paris, and I´m going to smoke and wear black.."
Strašně mě ten obrázek zaujal, tak jsem si dohledala název filmu, ze kterého ta fotografie byla a vyjela mi škola života
Film jako takový ve mně zas tolik nezanechal, ale je rozhodně zajímavý svým příběhem, kde vypráví, jak se mladá školačka vzepřela režimu, předsudkům a snažila se dospět dřív, než jí bylo povoleno.

Více o filmu najdete ZDE.




PRIDE AND PREJUDICE/ pýcha a předsudek

Ani si nevzpomínám, kdy jsem pýchu a předsudek viděla poprvé, ale od té doby jsem tuto dokonalost viděla tak stokrát. Mám i takovou tradici, že si ho pouštím vždycky na štědrý den. :D Knížku jsem bohužel nečetla, ale chystám se na ní (četl ji někdo z vás ?).
Filmy z dob dávných mě většinou moc nebaví, respektive, vůbec mě nebaví, takže i pýchu a předsudek jsem viděla tak nějak omylem a rázem jsem přehodnotila své předsudky vůči těmto filmům. Takže, pokud je někdo nemáte rád stejně, jako já, určitě po tomto filmu změníte názor, už jen kvůli okouzlující Keiře Knightley.

Více o filmu ZDE.




HOWL NO UGOKU SHIRO/ zámek v oblacích


Asi se divíte, že vám dávám tip na animovaný film, ale pravdou je, že já je mám moc ráda. Někdy mám prostě tak špatnou náladu, že si radši pustím nějakou pohádku, než komedii nebo cokoliv jiného. Jsou uklidňující, fantastické, plné dětství, snů a poučení. 
Jednou z mých nejoblíbenějších (animovaných) je velmi populární zámek v oblacích od japonského tvůrce, který má na seznamu i další skvělou věc, a to cestu do fantazie. Pokud máte rádi pohádky, určitě na obě mrkněte, jsou boží.

Více o filmu ZDE.




HOW TO TRAIN YOUR DRAGON/ jak vycvičit draka 


A mou další oblíbenou je jak vycvičit draka. Je to podle mě jedna z nejkrásnějších pohádek vůbec. Musím se přiznat, že je to zatím první a jediný film, který mě rozbrečel (a jak!), což mi přijde naprosto šílené, protože jsem viděla spousty dojemných filmů, ale toto ? Toto je tak dokonale emočně propracované, až mi nad tím zůstává rozum stát. Rozhodně doporučuji!!

Více o fimu ZDE.




ERIN BROCKOVICH/ Erin Brockovich


Erin Brockovich už je prostě klasika, stejně jako asi všechny filmy s Julií Roberts. Je to film, který si pouštím vždy, když si chci pustit něco, co má opravdu děj od začátku až do konce. Příběh sice není zrovna extrémně originální, ale asi mi stačí to, že je natočený podle skutečné události, kdy tato pravda člověka ještě víc zasáhne. 

Více o filmu ZDE.




EASY A/ Panna nebo orel


Film panna nebo orel není asi úplně pro všechny, dokonce si tvrdím říct, že většina by tento film označila nálepkou "klasická komedie". Pravdou je, že film je spíše holčičí, ale pro mě (jakožto milovníka Emmy Stone a všech komedií, kde hrála) to byl film, kde jsem seděla a koukala na obrazovku od začátku až do konce. Možná ho mám ráda proto, že jsem si ho pouštěla ve svých "náctiletých" dobách a tak nějak mě doprovodil i do dospělosti. Každopádně, pokud hledáte lehčí komedii, leč stále vtipnou a s opravdovou zápletkou, určitě si pusťte toto :).

Více o filmu ZDE.



FLY AWAY HOME/ cesta domů

Óóó, toto je prostě úžasnost. Když jsem byla malá, dívala jsem se na to pořád a pořád dokola. Úplně jsem na ten film zapomněla a až před nedávnem si na něj vzpomněla a hned jsem si ho musela pustit. Ta hudba, ten příběh..... ♥

Více o filmu ZDE.



LA CARA OCULTA/ la cara oculta


Abych pravdu řekla, tak la cara uculta je jeden z nejlepších filmů, které jsem za poslední dobu viděla. Koukla jsem se na něj na doporučení jedné své kamarádky a doporučuji ho dál. Je natočený na podobný motiv jako zmizelá, jen mě bavil daleko víc, protože mi přijde mnohem propracovanější a hlavně se mi rozhodně víc líbilo to, jakým způsobem byl příběh ukončen. Rozhodně doporučuji!!


Více o filmu ZDE

5 komentářů:

  1. Tyjo tak tentokrát ses mi přesně trefila do vkusu! Kiera je v P&P prostě skvělá a Zámek v oblacích je taky skvělý stejně jako všechny animované filmy od Ghibli studia (Princezna Mononoke především!). Ten obrázek těch třech holek v uniformách jsem na tumblru taky viděla, zaujal mě, ale nevěděla jsem jak se jmenuje, tím pádem děkuji za název a o víkendu o zhlédnu! :D :*

    OdpovědětVymazat
  2. Education ma celkom bavilo. aj Pride and prejudice. čítala som aj knihu, ale s tou som sa dosť trápila, čakala som, že ma bude baviť viac. :D

    OdpovědětVymazat
  3. z tvych tipu znam jen Erin B.a ten film naprosto miluju!! ten prvni a posledni me taky zaujal, tak az bude cas, tak se do nich pustim:) Zmizela me vubec nebavil,resp.nevim proc o nem vsichni mluvili jako o NECEM.ale verim, ze knizka kde budou popsane pocity co se ji honi v hlave atd bude super :) na tu se po zkouskach chystam.

    jinak jednou nad ranem sem omylem videla nejaky film v tv. Jmenoval se Zazdena a na to, ze ma na csfd tak malo %, tak mne to prislo uplne skvely :D tak ksyz budes mit naladu, doporucuju zas ja :)

    L.

    OdpovědětVymazat
  4. Pýchu a předsudek naprosto miluju - jak knížku, tak i film, je to moje srdeční záležitost :))) Knížku vždycky přečtu jedních dechem, takže určitě doporučuju :))
    A z těch filmů, co jsem neviděla, mě nejvíce zaujal hned ten první, na něj se určitě kouknu :)

    anotherdominika.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Supet tipy, urcite mrknu na ty, co jeste neznam.
    Pride and prejudice je naprosta klasika, jak rikas, muzu se na film koukat porad.
    Knizku jsem cetla a byla taky super.

    http://curyinthecity.blogspot.fr/
    Fashion PARIS

    OdpovědětVymazat