neděle 23. listopadu 2014

VIDEO: říjen 2014

Konečně jsem se dostala k publikování tohoto článku, který už mám naplánovaný dost dlouhou dobu. Abych vám přiblížila, o co vlastně jde, rozhodla jsem se, že svůj blog trošku rozvinu a obohatím ho o videa. Chtěla jsem to udělat už dávno, ale buď nebyl čas nebo jsem neměla foťák u sebe a nebo jsem na natáčení jednoduše zapomněla. Několikrát se stalo, že už jsem měla videa natočená, ale sestříhat to, to pro mě znamenalo peklo na zemi. Nevěděla jsem kde, jak, když už jsem začala, nepodařilo se mi video uložit, atak dále, atak dále. KONEČNĚ jsem ale svůj plán o natáčení videí začala brát vážně a pustila se do toho. Nejprve jsem nevěděla, co natáčet, kdy, kde, jak zachytit vyjímečné chvíle a neustále jsem přemýšlela nad co nejzajímavějším nápadem. Od toho jsem ale opustila po shlédnutí filmu Chef, kde syn hlavního hrdiny natáčí krátká videa každý den a pak z nich za jeden měsíc (myslím) sestříhá jedno delší video, kde z každého dne zobrazí jednu sekundu. Nezachycuje speciální nebo zajímavé věci a chvíle, ale svůj každodenní život. Jak obyčejné, ale přesto mi to přijde úžasné. Nechala jsem se také inspirovat jednou svou oblíbenou zahraniční blogerkou, která svá videa natáčí na podobný princip. 

Zachytit část každého dne je snadné a já opravdu každý den něco natočila, ale nedokázala jsem vybrat z každého jednu sekundu, přišlo mi to moc krátké, atak jsem video sestříhala z několika okamžiků mého obyčejného (leč pro mě úžasného) života. Za říjen 2014 je to právě tohle video a chtěla bych stříhat a natáčet i další měsíce (můžete mi do komentářů a nebo na ask napsat, jestli to má vůbec smysl).

A ještě něco málo k videu. Nemá říkat žádný příběh ani na sebe nějak navazovat, nemá to být video jako takové, ale jen prostě náhodné záběry z mého života, které na sebe vzájemně možná nenavazují, ale chtěla bych se vám, mým čtenářům, alespoň tímto způsobem přiblížit. Nechci se nijak ospravedlňovat, ale berte prosím ohled na to, že jsem natáčela a stříhala poprvé ve svém životě, takže můj výsledek není nijak dokonalý (což nemá být, protože má znázorňovat můj (ne)dokonalý život), ale snažila jsem se, tak snad to nebude až takový propadák. Kvalita není úplně perfektní, ale zkuste si to dyžtak přepnout do HD verze a já pro příští video najdu lepší program, který mi nebude na kvalitě tolik ubírat. 
Hezký večer všem, doufám, že jste měli tak skvělý víkend, jako já :)!

♥♥♥


31 komentářů:

  1. vybornej napad, je to uplne super! a pouzila jsi skvely pisnicky :))

    OdpovědětVymazat
  2. Eliško, nejlepší nápad! Tohle mě fakt baví a moc se těším na další a další videa. Mám úplně chuť zažít tohle všechno taky...

    btw. Máš kolem sebe neskutečně krásný lidi (včetně Tebe!) a Martin je nejvíc rozkošnej <3

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tohle je fakt skvělý, prosím pokračuj!

    OdpovědětVymazat
  4. Nádhera! Skvělej nápad, určitě v tom pokračuj :)

    OdpovědětVymazat
  5. Boze to je bozi! <3 asi nejhezci video co sem za posledni dobu videla. Prosim toc dal!
    L.

    OdpovědětVymazat
  6. jezisi hrozne skvely!

    OdpovědětVymazat
  7. to je neskutecnee!! prosim,pokracuj! i kdyz video ma sedm minut,tak mam pocit, jako by to byl muj novy nejoblibenejsi film..elisko,tohle je proste nadhera a ja na to budu koukat dokola a dokola..

    OdpovědětVymazat
  8. wau, normálne som na tých 7 mimút zastala a iba kukala a počúvala. skvelá hudba, ďakujem za ńu. máš okolo seba zdá sa vynikajúcich ĺudí a budem rada za ďalšie videá :*

    OdpovědětVymazat
  9. to video je super, je vidět, že si život užíváš a tak to má být ! doufám, že brzy přibudou další :)

    OdpovědětVymazat
  10. Tak to je fakt paráda, myslela jsem, že to určitě zas jen pustím a hned vypnu, ale neskutečně mě to chytlo <3 fakt bomba, takže určitě toč dál, je to zase uplně něco jinýho a opravdu skvělýho!

    OdpovědětVymazat
  11. Tak to JE MAZEC ! Super nápad, pokračuj určitě ;)
    J.

    OdpovědětVymazat
  12. Skvělý, skvělý, skvělý!
    Neskutečně jsem se do toho zakoukala, hrozně mě to bavilo, takže určitě pokračuj! Budu se těšit na další <3

    OdpovědětVymazat
  13. Eliško, nádhera!!!

    OdpovědětVymazat
  14. Naprosto dokonalý! Tvůj život se rozhodně nedá popsat jako stereotyp, máš kolem sebe tolik úžasný energie a tolik krásných lidí. Nádhera!

    OdpovědětVymazat
  15. Je to dokonaly! Jsi vyborna! Tesim se na dalsi videa :)

    OdpovědětVymazat
  16. to je fakt neskutecne skvely!!<3

    OdpovědětVymazat
  17. úžasny! nemám slov, prostě wow!♥

    OdpovědětVymazat
  18. Skvělý video,jsi pořád usměvavá přesně jakou si tě pamatuju z tábora :) Doufám,že natočíš další videa a všechny budou mít takovou skvělou atmosféru!

    OdpovědětVymazat
  19. tak po tomhle videu tě mám ještě radši!! a úprava podle mě skvělá, na to že začínáš :)
    ady.

    OdpovědětVymazat
  20. Video je naprosto uzasne, bavilo me kazdou minutu. Ja bohužel takovou moznost nemam, premyslela jsem nad koupi nejake te kamerky od canonu, jelikoz na cesty s celkove k zachycení okamžiku je to super. Presne to co jsi natočila, zachytila mam rada, naprosto me tohle video potesilo a udělalo mi úsměv na tváři. Urcite s tim pokracuj, je to perfekt! <3

    OdpovědětVymazat
  21. Velmi, ale skutovne velmi podarene video :)) Atmosfera, hudba, strih..vsetko super:)
    Je to sranda, nachadzat tam "zname" tvare, ktore sice poznam len skrz blog..no predsa si stale poviem, ze "jeeee ved to je Pavlina..a aha, Martin!" :D
    Peacock & Pineapples

    OdpovědětVymazat
  22. paráda paráda paráda!! určitě toč dál a na to, že je tvé první, je uplně peckový :) jak klip k písničce, dobře sestřihaný, a ikdyž jsou to třeba "obyčejné" záběry, mě to fakt hrozně bavilo:)

    OdpovědětVymazat
  23. toto video je fakt neskutočne dobrá myšlienka :) skvelý napad :) ..bavilo ma to aj ked ako si sama napísala nenadviazovala to na seba ale to oblo na tom to zaujímave...

    http://barborasurakova.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  24. Ty si vážně roztomilá.

    OdpovědětVymazat