neděle 8. prosince 2013

Berlin loves me

Konečně jsem se dostala k fotkám z Berlína, které jsem strašně dlouho nemohla najít. Tímto postem vám ukážu pár fotek z prvního dne, stráveného právě tam. A ráda bych vám ho pomocí textu trochu přiblížila, ačkoliv se musím přiznat, že je to už celkem dlouho, a né vše si asi budu pamatovat. 

Z Prahy jsme odjížděly autobusem student agency, někdy kolem půl osmé ráno. Do Berlína jsme přijely chvíli po dvanácté. Tam jsem, stejně jako v Budapešti, měla pronajatý byt na tři dny. Chvíli jsme tam musely počkat na majitele, který nám někdy kolem druhé hodiny donesl klíče, ubytovaly jsme se a mohlo se vyrazit do ulic.


Dojely jsme na alexanderplatz, kde jsme se snažily najít napodobeninu barbie housu a také museum DDR. No, co vám budu povídat, alexanderplatz znám už nazpaměť, protože jsme chodily pořád dokola asi dvě hodiny :D. A bohužel bezvýznamně, protože ani jednoho z toho, co jsme hledaly, jsme nenašly. O barbie housu jsme se doma dočetly, že byl zrušen, a muzeum jsme navštívily den poté. Našly jsme ho pak úplnou náhodou a úplně jinde :D, ale o tom více později :). Po bezúspěšném hledání jsme se tedy rozhodly jet na Berlin Warschauer strasse. Tady jsem byla ubytovaná naposledy, když jsme byly v Berlíně s Terezkou (www.ttakeahitt.blogspot.cz) , a chtěla jsem sestře ukázat, kde se tehdy konal koncert NETSKYHO, na kterém jsme byly. Nejen, že má to místo naprosto dech beroucí atmosféru, ale také jsou tam ty skvělé oldschoolové fotokabinky, takže jsme se stihly asi milionkrát vyfotit :D. Potom jsme jely pokoupit něco na sebe, takže následoval primark. Musím říct, že jsme to vychytaly nejlíp. Přijely jsme tam asi 30 min před zavíračkou a bylo tam dohromady tak 20 lidí, což je na primark nádherný numero a my si v klidu mohly vyzkoušet a prohlédnout všechno, co jsme chtěly, bez toho, aby do nás strkala miliarda lidí. 
V primarku zavíraly v devět hodin, takže jsme se pak ještě prošly nočním Berlínem, a v sámošce si nakoupily nějaké jídlo a pití na večer. Byly jsme ale tak unavené, že jsme si daly dva drinky a usnuly jsme jako zabité. Ještě jsme naplánovaly vše, co jsme chtěly stihnout další den, abychom se tím ráno nezdržovaly :).




5 komentářů:

  1. ty fotky jsou dechberoucí <3
    já bych se do Berlína ráda podívala!

    OdpovědětVymazat
  2. Naprosto boží fotky!!! :O ♥ Taky jsem měla jet do Berlína, ale výlet se nakonec nekonal! :(

    OdpovědětVymazat
  3. já chci taky jim beam s colou v plechu =)

    OdpovědětVymazat
  4. hehe, nektere vase fotky jsou velmi podobne tem co jsem ja nafotila v lete, asi jsme chodily stejne trasy :D

    OdpovědětVymazat