čtvrtek 8. března 2012

High waist brief

Vím, že je na post o plavkách ještě moc brzy, ale dívala jsem se teď na různé fotky módních trendů 60. let a od každé fotky víc a víc miluji právě plavky, které můžete vidět na fotkách. Moje láska přesně k těmto střihům trvá už poměrně dlouho (s vysokým pasem mám snad vše) a nedovedu si už bez toho svůj šatník představit. Nejen, že to zakryje nedokonalosti, ale působí to na mě mnohem lépe, než třeba, když jsou šortky/sukně posazené na bocích. Ale to bude asi tím, že bych se nejradši obklopovala samými retro věcmi a co bych teprve nejradši, ukradla šatník například Marilyn Monroe. 
Tyto plavky sháním už poměrně dlouho, cca dva roky, a bohužel se mi na ně nikde nepodařilo narazit. Nejradši bych ty původní, látkové, co se nosily v té době, ale myslím si, že by to bylo dost nepraktické :D Což znamená, že si je nemůžu ani ušít :(. Proto Vás, mé milované <3 čtenáře, prosím o radu. Neviděli jste někdy v minulosti nebo teď někde tento typ plavek ? (S kalhotkami nad pupík). Opravdu Vám budu vděčná za jakoukoliv radu, a také sázím na Londýn, kam se chystám cca za měsíc :) Snad tam nějaké najdu. 

60. léta




Módní přehlídky - nynějšek



American apparel

Jediné plavky, které jim byly alespoň minimálně podobné (těm ze 60. let) jsem našla na STORE american apparel a jsou skvělé, ale bohužel ne tak dokonalé jako ty, které mám vysněné. Takže budu hledat dál.

Také Vás zaujal tento "trend" nebo dáváte raději přednost klasickým střihům plavek ? Baví Vás 60. léta ? 

24 komentářů:

  1. och ano !! naprosto souhlasim!!

    OdpovědětVymazat
  2. nevim jestli se dají v čechách někde sehnat,ale v cizině je určitě seženeš na nějakym retro/vintage/rockabilly stránkách. :)
    a myslim si,že tyhle plavky jsou víc ženský než dvě čárečky,který ukazujou to ,co vidět všichni nemaj.

    OdpovědětVymazat
  3. dovolím se nesouhlasit, větší nedokonalosti to nezakreje, pokud máš bříško a nemáš pas, může to spíš zvýraznit...ale dá se to částečně zachránit např. sakem

    plavky si nepořídím kvůli opalování, ale retro mám ráda=)

    pragueneedsmorestyle

    OdpovědětVymazat
  4. Tohle se mi líbí. Prodlužuje to nohy a hezky tvaruje postavu. Sexy a přitom ani trochu vulgární :)

    OdpovědětVymazat
  5. Je fakt že nejsou pro každou postavu... ale třeba já mám úzký pas a k tomu "muffin top" (ale u spěšně mizí co nenosim nic bokového, to jsou zlé věci) takže bych si tyhle plavky moc přála (a klidně i nejen plavky ale i z normální látky tenhle střih protože je neokoukaný :)... zatím jsem nic neviděla, trochu doufám že se objeví v nějaké kolekci tchiba, ti tam měli minulý rok retro jednodílné

    OdpovědětVymazat
  6. na obrázkoch sa mi tieto plavky páčia, no na mňa by určite neboli :) a nikdy som ich nevidela

    OdpovědětVymazat
  7. Na sobě nesnáším cokoli v pase, takže nikdy. Je mi to nepříjemné, škrtí to, auauau. Na ostatních ... nevím, pořád se nemůžu rozhodnout jestli líbí, nebo nelíbí:)

    OdpovědětVymazat
  8. mě se líbí! rozhodně víc, než ty nitě co si kolem sebe všichni vážou. ráda bych ti pomohla, ale viděla jsem je zatím jen na Asosu, kde je prodávají tak za padesát liber (fuu). držím palce, ať je seženeš, budeš krásná!

    OdpovědětVymazat
  9. paniii prvni american apparel jssou k sezarni

    OdpovědětVymazat
  10. rozhodně ano, mě se strašně líbí jenom ty černobílé, ale mě by asi všichni u nás v maloměstě ukamenovali a to by byla teprv sranda :D ale neviděla jsem je nikde, zatím :)

    OdpovědětVymazat
  11. Hele já podobné viděla u F&F. Zkus někdy zajít do Tesca a okouknout to:)

    OdpovědětVymazat
  12. No minulí rok nebo dokonce předmynulím měly plavky s vysokým pasem v H&M
    Taky se mi moc líbí...!!!

    http://goldengrasszn.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  13. No jo no všechno se vrací, a máma na mě doma kouká, co to, že po ní chci všechno oblečení :D


    http://adelinwonderland.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  14. Ty plavky vipadají skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  15. Plavky jsou krásné, ale já osobně dávám přednost nízkým kalhotkám. :) Ale hrozně moc se mi líbí ty vyšší...

    OdpovědětVymazat
  16. Takové plavky mívají na Modcloth. Mně se na fotkách celkem líbí, ale myslím, že na mě by to úplně dobře nevypadalo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A taky v různých pinup/rockabilly obchodech na internetu. Tam se mi líbí asi nejvíc (většnou jsem narážela ve všech na ty samé). Z hlavy žádný obchod nevím, ale to lehce vygoogluješ.

      Vymazat
    2. Moc Ti děkuju, jsi zlatá <3

      Vymazat
  17. Jen ty plavky jsou spíše 50s (a Marilyn je hvězda padesátých let), než šedesátky. Když už jsi "fashion bloggerka", tak buď alespoň korektní. :) Nic ve zlém.

    OdpovědětVymazat
  18. Na Marilyn a spol. vypadají fantasticky, myslím, že i na hodně ženských by byly suprové, třeba i na tobě, ale já bych na to osobně, nejspíš neměla odvahu, přišla bych si "ne tak sexy" ikdyž jsou mnohem víc sexy než mini tanga na opalováníčko, to víme všechny, ale ví to kluci? :D Ještě ke všemu mít je vypálené + si nemyslím, že by dělaly lepší postavu, zadek rozhodně opticky "zvětší" pokud nejsi štíhlá modelečka u které jde hned vidět, že máš zadek jak dva kmínečky :D takže za mě ne, ale mají něco do sebe :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nechci být zlá nebo tak :) Tvůj názor celkem i chápu, ale já se teda rozhodně neoblíkám podle toho, co se líbí a nelíbí klukům. Vlastně, kdybych se tak měla oblékat, mám na sobě černou lesklou bundu, peroxid na hlavně, prodloužený vlasy, solárko až za ušima, boty na 687689809 cm podpatku a kraťasy přes boky ( ještě nejlíp nějaký krátký top, aby mi koukal pupík a nejlíp piercing v něm ). To opravdu ne. Mám svojí vlastní osobnost, líbí se mi to, co nosím a nic jiného nosit nebudu jen kvůli přiblblýmu názoru kluků. Já se bez nich obejdu, nezáleží mi na tom, jestli mě budou odsuzovat ( pro plavky s vysokým pasem ) a nebo na mě hvízdat jen pro to, že mám tri niti v riti. A právě to, že to zvětší se mi na tom líbí. To je zase můj názor, ale něco z toho Tvého chápu. :)

      Vymazat
  19. Moje kamarádka má ten high wasted spodek od american apparel a je s ním hrozně spokojená. Říkala, že byl sice dražší, ale že už je má druhý rok a nic se jim nestalo - a vypadá skvěle a může to kombinovat i s různýmy topy. Jinak já jedu s kamarádkou do Londýna taky 3.4, tak jsem ráda že tady můžu najít inspiraci, kam se kouknout.

    OdpovědětVymazat
  20. Hahaha! A taky se mi líbí jak když někdo chce říct něco negativního tak JEDINĚ jako anonym...teď jsem si toho tady u tebe všimla. Hahaha.

    OdpovědětVymazat
  21. urban outfitters!

    OdpovědětVymazat