čtvrtek 22. prosince 2011

The best of the best movies (for me)

Dneska jsem se rozhodla, že Vám dám tipy na nějaké skvělé filmy ( teda spíše pro mě skvělé filmy, nevím, jestli to bude zrovna Váš šálek kávy :) ). Snad se Vám tento příspěvek bude líbit, protože mě momentálně tlačí čas a fantazie mi dneska také nějak nefunguje, takže aspoň takhle.

Co se týče filmů, rozhodně nefandím scifi, detektivkám a tak dále :). Mým šálkem kávy jsou naopak filmy, které mají něco do sebe, filmy se zamyšlením, složitější na pochopení, s filozofickým či psychlogickým podtextem a také filmy z drogového prostředí :). (Teď teda nemám na mysli zrovna film My děti ze stanice zoo, protože ten se knize nikdy nevyrovná a neuvěřitelně mě zklamal).

VANILLA SKY



Nejoblíbenější film mého nejlepšího kamaráda. Tak dlouho chtěl, ať se na to podívám, až jsem si na tento film jednou udělala čas a od té doby jsem ho viděla asi 5x. Neuvěřitelný děj, nechápu, jak tohle mohl někdo vymyslet.
Více o filmu a trailer TADY

BUTTERFLY EFFECT


 
Už dlouhou dobu jeden z mých opravdu nejoblíbenějších filmů. Ten konec je dokonalý.
Více o filmu a trailer TADY

BLOW



U tohoto filmu jsem nakonci brečela. Ten děj je naprosto skvělý, konec je ještě skvělejší, přesně takové konce mám nejraději. Ty, které nekončí happy endem, ale hlubokým zamyšlením. Obzvlášť miluji filmy podle skutečné události, jako tento. A co je největší plus, podle mého názoru nejkrásnější žena světa Penelope Cruz.
Více o filmu a trailer TADY

SHUTTER ISLAND 



Tento film jsem viděla v kině a naprosto mě fascinovala složitost jeho děje.
Více o filmu a trailer TADY

REQUIEM FOR A DREAM



 K tomu snad nemusím nic dodávat. Neznám člověka, kterému by se nelíbil.
Více o filmu a trailer TADY


NUMBER 23



/Je to přece jenom číslo/
Více o filmu a trailer TADY

CRUEL INTENTIONS



 Více o filmu a trailer TADY

BOY IN THE STRIPED PYJAMAS



Kdo na konci nebrečí, tak film nepochopil. Člověk na konci ale nebrečí kvůli konci, ale kvůli skutečnosti, která zasáhla celý svět. Druhá světová válka. 
Více o filmu a trailer TADY

SEVEN POUNDS



Will Smith, co víc dodat.

Více o filmu a trailer TADY

Omlouvám se, že je toho tolik, ale žádný jsem vyřadit prostě nedokázala :). Tak mi do komentářů napište Vaše oblíbené filmy a třeba jestli máte také rádi jeden z těchto, co jsem ukázala.

Já jdu momentálně balit dárky, protože se domů dostanu až v sobotu tak v pět, zítra jsem na 14ctku v práci a spím u kamarádky a 24tého také pracuji. Užijte si všichni šťedrý den a doufám, že dostanete vše, po čem toužíte (hlavně to nehmotné) :) !

11 komentářů:

  1. BUTTERFLY EFFECT pro mě nejlepší! je i dvojka ne? vidělas jí?:)

    OdpovědětVymazat
  2. Nemůžu víc než souhlasit, pro mě je prostě nejoblíbenější, nejdokonalejší, nejpromyšlenější a moc mě těší, že i Ty ho máš ráda :)). Dvojka je a viděla jsem ji, nevím, jestli Ty jo, ale té jedničce se podle mě nevyrovná :). Hlavně mě štve, že je v té dvojce úplně jiný příběh a je to effect jakoby z fotek, né z deníku :(

    OdpovědětVymazat
  3. Fakt náhoda, že teď ségra přepnula televizi na barrandov a jde tam vanilla sky :D

    OdpovědětVymazat
  4. Tak já se někdy na tu 2kouknu:)
    ten konec toho filmu,to je mi vždy tak jakoby líto a zároveň víš, že to líp nešlo.

    OdpovědětVymazat
  5. Páni, je toho fakt dost.. Já teda moc věcí z toho neviděla, jen Motýlý efekt, který se mi nelíbil, protože tenhle typ filmů nemusím (s výjimkou Mr.Nobody) a ještě jsem viděla Prokletý ostrov, který byl teda skvělý.. Ale asi dva filmy mě odtud upoutaly, tak si je asi stáhnu =)

    OdpovědětVymazat
  6. K: přesně, ten konec je skvělej. Není to takový ten přeslazený happy end, ale člověk si tím koncem uvědomí, že takhle je to správně :)

    N: to je škoda, já ho miluju, ale chápu, že se každému líbí něco jiného :). Můžu se zeptat, které dva to byly ??

    OdpovědětVymazat
  7. Mě se ještě líbilo Another Earth. Možná popis filmu vypadá, že to bude nějaké sci-fi, ale o tom to vůbec není. Jestli si viděla Melancholii, tak je to něco podobného.

    OdpovědětVymazat
  8. Máš v tom strašně moc mých nej filmů! Super vkus!

    OdpovědětVymazat
  9. Hele to mě těší že máme stejný vkus na filmy :) většinu jsem viděla a ty které ne, tak stahuju :) Jinak bych ti ze stejného žánru doporučila ještě Svěrací kazajku s Adrienem Brodym, je to psycho a mohlo by se ti to líbit ;)

    OdpovědětVymazat