středa 27. ledna 2016

A M S T E R D A M, část první

Bylo to někdy v září, kdy mi přišla smska od mého kamaráda. "Hele, v lednu jsou levný letenky do Amstru, nepoletíme ?" ANO ANO ANO, třikrát hurá, div jsem štěstím neskákala po stole. Bohužel jsem nestíhala odpovídat a zjišťovat informace, kdy, jak s kým, za jakou cenu, a tak jsem jen rychle naťukala "JOO!" 
"Tak objednávám?"
"Eli? Fakt letíme?"
"No nic, předtím jsi psala, že jo, tak platím."

A bylo to. (To je takovej zkrácenej příběh o tom, jak jsem si splnila jeden z mnoha snů - navštívit AMSTERDAM.)

Každopádně, později toho dne za mnou běžela ségra na nádraží, protože jsem zrovna projížděla Prahou na své cestě do Budapešti a potřebovala jsem od ní nějaké věci. Hned mezi dveřmi vlaku  jsem jí oznamovala, ať si okamžitě najde easyjet.com a koupí si letenku do Amsterdamu na ten a ten termín. No, a aby nás nebylo málo, tak následující den, kdy jsem opouštěla Budapešť a přejížděla přes Prahu do Berlína, se za mnou stavoval Ondra, kterému jsem nadšeně vyprávěla to samé a večer mi jen přišla smska: "hele, tak my taky letíme." 

Těch pár měsíců uběhlo jako mávnutí (kouzelným?) proutkem a já se mohla kochat městem plným inspirace, svobody, krásných domů, které sice vypadají všechny stejně, ale každý je jedinečný, úžasný a výjimečný, spousty mostů a kanálů (se ségrou jsme zabloudily asi tak stokrát :D), malých barů, coffee shopů, marihuanových koláčků, městem plným miliony kol a stylových lidí.

Městem, které budete opouštět plní emocí a se slibem, že se co nejdříve vrátíte. (O tom, co vše jsme viděli a zažili vám "povyprávím" v druhé části.)

♥♥♥



8 komentářů:

  1. bože, to jsou skvělý fotky!Vždycky jsem se tam chtěla podívat, třeba se mi to někdy splní:D

    OdpovědětVymazat
  2. Amsterdam máme taktiež v pláne, no tento rok ho už asi nestíhame, tak snáď ten budúci..! :)

    Patrik
    http://www.meshommes.com

    OdpovědětVymazat
  3. Great photos!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    OdpovědětVymazat
  4. Krásný fotky!! :3 taky bych se tam jednou chtěla podívat

    OdpovědětVymazat
  5. Tak strašně ti to závidím a tak strašně moc chci do Amstru.. Ach bože..!! Fotky samozřejmě krásný a nádherný a dokonalý :)

    OdpovědětVymazat
  6. Chci. Do. Amsterdamu. :O nádherný město :)

    OdpovědětVymazat