pondělí 12. října 2015

12.10.

Kontrast velké huňaté šály a šatů, kdy je venku tak 18 stupňů a vy můžete mít odhalené nohy, úplně miluji. Celkově kontrast. Čehokoliv. Evokuje to ve mně něco, nad čím musím přemýšlet. Není to totiž věc prvoplánová, ale taková, nad kterou si dal někdo práci, tak, aby kontrast vynikl a tím někoho upoutal, uchvátil, donutil ho o tom přemýšlet i jiný způsobem, než takovým, kterým má. Třeba toto. Vsadím se, že většina lidí co mě viděla, si řekla: "Ježiš, proč má ta slečna šálu a odhalené nohy, vždyť to nejde dohromady!".. ale jde, alespoň u mě ano. A miluji to. Kdyby nebylo v zimě kolikrát mínus x stupňů, nosila bych i kožich a odhalené nohy. Protože je to tak nepraktické a tak nezvyklé. I jiné. A já mám ráda, když se na mě občas lidé dívají s divností (což vám asi došlo, když nosím triple sole creepers :D). Vždyť né vše přeci musí být podle pravidel. Dle praktičnosti a nebo proto, že vám to někdo tak poradil. Šála v zimě, šaty v létě, tak mi to bylo vtloukáváno od mala. A to platí o všem. Už od dětství různá pravidla. Tohle se dělá tak, tohle se dělá onak a tohle se nedělá vůbec. Nenáviděla jsem to, protože šlo o všednosti každého dne, který si člověk přeci musí zlepšit. Proč si je trochu neokořenit, nezměnit vnímání ostatních. Proč neudělat něco jinak (né, že by v této době šála a šaty byla nějaká velká revoluce). Nejde mi ale už tak úplně jen o tento kontrast, ale hlavně o ty jiné. Určitě mi někteří porozumíte a vím také, že někteří naopak vůbec a vždy jim bude připadat i tahle maličkost jako kontroverznost. 

btw, do této šály jsem se úplně zamilovala a uvidíte ji u mě v několika možných podobách :D. (pardón).

Jak to máte vy?




shoes ZARA/ scarf F&F/ dress PRIMARK/ hat H&M/ watch CASIO/ sunglasses C&A

photos by Ondra Bravenec

12 komentářů:

  1. Je to super, taky tyhle kontrasty miluju :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jiné věci jsou fajn. Vždycky, když vidím, jak se rozmáhá nějaký módní vlna, trend, kterému podlehnou všichni, připadá mi to hrozně smutné. Jako příklad můžu uvést zelené parky, batůžky, které jsem v první třídě měla na tělocvik nebo fakt, že v první řadě jde o to, jaké máte na nohou tenisky. Je hezké, že jsou tu i lidé jako ty, takoví, kteří s něčím přijdou sami, i kdyby na ně měli lidé koukat sebedivněji. Tvoje články se mi moc líbí. Jen tak dál :)

    http://atakdal.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. V Kodani to takto nosia vsetci (minimalne aspon odhalene kotniky) a mne sa to velmi paci! Akurat som prilis uzimena, aby som to aplikovala v praxi :D Skoda no, tiez mam rada kontrasty ^^
    Peackapples

    OdpovědětVymazat
  4. jeden z nejkouzelnejších outfitu za posledni dobu, ta sala je bozska, mam podobnou a jeste planuju jednu objednavat)) jsi kouzelna elisko, vzdycky napisu jenom par slov nebo nic, ale fakt te zboznuju, a s kontrastama souhlas!

    quietus.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělý outfit, potkat tě takto na ulici, tak se za tebou určitě otočím - ale ne proto, že bych si nevěřícně ťukala na čelo, co to máš na sobě, ale proto, že mi právě tenhle kontrast přijde naprosto skvělý! ..proč se držet nějakých pomyslných pravidel, když to jde i jinak? ;)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  6. Můj bože, ta šále je vážně nebe na zemi. A naprosto tě chápu. Taky miluji takové malé jiné věci. Taky se o ně snažím, i když v sobě občas hledám odvahu, protože jak jsi řekla, někdo kouká divně i na šálu. Ale já kdybych tě potkala tak si nic divného neřeknu, pravděpodobně bych koukala, jak je to boží a pak ti tu šálu sebrala, hihi :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  7. big up!
    U me je jediny problem, okamzite bych nastydla(

    OdpovědětVymazat
  8. Ta šála je super, ale celý outfit je ostatně moc povedený.
    Na ulici by mě to určitě moc zaujalo;)

    Lukáš
    http://ajlaffesn.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. velmi casto podcenujem pocasie :p ale kratke gate nosim i ked uz je celkom zima

    OdpovědětVymazat
  10. presne :D bych mohla vypravet o cucicich kolemjdoucich :))

    OdpovědětVymazat
  11. božskéé :)
    http://barborasurakova.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat