neděle 20. září 2015

ELISA LINE

Znáte mě, ale přesto mě neznáte.

Je to strašně zvláštní. Prezentuju se na internetu (hlavně prostřednictvím blogu) už několik let a vlastně znám ("znám") jen zlomek z vás a to jen tak z rychlosti (z různých bazarů nebo když mě oslovíte na ulici/festivalu...). 
Zato vy pozorujete můj život (alespoň do té míry, do které vám ho odhaluji) a občas, jako byste mě opravdu znali. Je vaše "vize" o mně opravdu ta správná?

Strašně mě vždycky zajímala jedna věc. Jak prezentace mojí osoby z mojí strany působí na vás. Jsem opravdu taková, jak se prezentuji na internetu a nebo jen taková chci být ? Opravdu působím z fotek tak, jak mám působit ? Co o mně říkají moje posty, texty a outfity ? Opravdu je to odraz mé osoby ? A znám se vůbec ? Znají mě moji přátelé ? Nebo jsem v reálném životě jiná a na internetu (svobodná), takže přesně taková, jaká jsem ? 
Miluji foo fighters, ale jsou ve skutečnosti opravdu takový, jako v rozhovorech, takový, jací tvrdí, že jsou a nebo takový jen chtějí být před veřejností a "doma" se chovají úplně jinak. Jak můžeme vědět, že naše múzy doma a někoho nemlátí a nebo nerozbíjí na co přijdou, nefetují od rána do večera, atak dále, i když tvrdí, že to by neudělali ? A je to otázka jen internetu ? Jak dlouhá je doba, než budete vědět, že někoho znáte ? A co až si budete myslet, že ho znáte, najednou se váš pohled změní?

Je těžké odhadnout lidi (to ale bylo vždycky), ale v téhle době je nejtěžší odhadnout pravdu od lži a naopak. A i když nám opravdovou pravdu naservírují pod nos na stříbrném podnose, co když se stejně rozhodneme věřit lži ? 

To jsem se zase moc rozepsala, ale abych se vrátila k původnímu záměru článku...

Vím, že na internetu můžu působit jakkoliv a je dost individuální, co si o mně každý myslí, jestli mě odhadnou dobře a nebo špatně, těžko říct, sama tápu v tom, kým opravdu jsem, takže se nic nevylučuje.... Ráda bych vám přepsala něco, co mě naprosto a totálně vystihuje. A i když si budete myslet, že to tak není, věřte mi, vím, že tohle jsem já. 

V horoskopovém znamení dle zvěřokruku jsem býk, což na mě vcelku sedí, ale více dám na keltský horoskop. Už jen proto, že z jednoho takového keltského kalendáře taťka udělal nemovitou pamtáku, zapsanou jako kultovní místo i s muzeem. Jsem narozena 25.4., takže dle keltského horoskopu je mým symbolem ořešák

OŘEŠÁK (hledá svůj domov) - rozpoluplnost, autorita, nepřizpůsobivost

Lidé narození ve znamení statného Ořešáku jsou stejně jako on tvrdí, ochranitelští a nepřizpůsobiví. Za svým (zpravidla vysokým) cílem jdou vytrvale a strategicky, ale neradi mění plány a řeší nečekané situace, ve kterých často chybují. Nemají rádi změnu, a tak jsou jejich názory zastaralé a konzervativní, ale zároveň si za nimi budou zatvrzele stát a neustoupí ani o krok.
Mají rádi plány (ano, miluju plány, plánuju si i to, jak si udělám plán...) a nesnáší překvapení. Vše dělají naplno. Někdy jsou rozmarní, plní protikladů a neočekávaných reakcí. (ta poslední věta jako by byla napsaná přímo o mně). Tuto rozmarnou povahu plnou protikladů dokáže snést opravdu jen trpělivá osoba. Pokud ale ořešák miluje, dokáže snést i modré z nebe. 


zbytek outfitu po rozkliknutí článku

♥♥♥



shoes C&A/ hat H&M/ dress F&F/ jeans TOPSHOP DIY/ bag LINDEX

photos by Veronika

23 komentářů:

  1. Úžasnej outfit, úžasný fotky a v neposlední řadě i úžasnej článek! ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Takovej blog jako ten tvůj mi chyběl, jsem ráda, že jsem na něj narazila!
    Já o tom taky dost přemejšlim. Občas mi někdo napíše, že by mě třeba i rád poznal, ale to jen proto, že na blogu vypadám všelijak, ale skutečnost už je jiná. Můžu ty lidi zklamat a místo toho, aby poznali někoho, koho si v hlavě představili, potkaj mě, takovou jaká jsem. Po ránu protivnou, složitou, s divným humorem.
    Na mě třeba působíš sympaticky. Už jen proto tu jsem a proto píšu tenhle komentář :))) Jsi krásná bytost!

    OdpovědětVymazat
  3. Outfit je naprosto perfektní, stejně jako fotky. A ten ten text! Vidím v těch slovech doopravdy tebe :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezky napsáno, a máš naprostou pravdu - hranice mezi prezentací online a tou ve skutenčosti může být hodně tenká, a nebo to naopak může být úplný opak, a těžko to pak rozeznat..

    OdpovědětVymazat
  5. Rozhodně. I v životě jsi krásná, inteligentní, příjemná, přemýšlivá, nejvíc empatická a sakra stylová. A zas krásný fotky, mimochodem.

    OdpovědětVymazat
  6. Bozsky fotky i look. Zamilovala jsem se do tech bot :)

    xxx

    Cury in the City
    Instagram
    Fashion Paris & Prague

    OdpovědětVymazat
  7. jdu si najít co jsem v keltském horoskopu!! super článek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. napiš mi pak, jestli se s tím ztotožňuješ ! :) a děkuji !

      Vymazat
  8. nejhorsi je, ze tvoji ctenari mozna ani netusi, jakej jses doopravdy blazen a nejvtipnejsi a nejpozitivnejsi clovek ever, coz snad nikdy nepochopim. a nikdy nezapomenu, jak jsme se jednou v praze mely sejit a ja mela strasne dobrej den a tys mi psala uplne nezvykle kratky odpovedi bez smajliku (!) a napsalas mi, ze mas spatnej den. no a kdyz jsme se sesly tak jsi zarila jak slunicko (jako vzdycky!!!) a jen jsi mi normalne rekla co vsechno se ten den posralo, ale stejne jsi byla uplne v pohode a bavily jsme se normalne a ten s tebou byla uplne stejna prdel jako vzdycky jindy!!:D a mne doslo, ze jsem se tou dobou kamaradila s jednou nejmenovanou slecnou a ta i kdyz mela dobrej den tak ji vsechno vadilo a ze vseho byla nasrana - a uz se s ni samozrejme nebavim:D. a to na tobe miluju uplne nejvic, ze dokazes kazdyho podporit, zvednout mu naladu a hlavne nic neodsuzujes a na nic nenadavas - a kdyz uz, tak to jsou mozna tak outfity kolemjdoucich, na kterych se spolu proste mastime 27/7 :D hlavne tvuj styl je proste uplne nejvic osobitej a nikdo jinej nevypada nikdy ani trochu podobne.. jsem strasne rada, ze se zname, jses nejvetsi typek a vcera jsem te rada videla <3333
    btw neznam nikoho, kdo by byl na lidi milejsi, nez jses ty. ten ton hlasu, kterym zdravis ty nasrany prodavace v obchode a jak za vsechno dekujes.. no proste jses bozi a tecka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. omg Aničko, teď jsem se málem fakt rozbrečela ♥
      to je tak krásný, že ani nemám slov! A jediné, co můžu říct, že u mě to platí na sto procent i u Tebe ! Jsi naprosto úžasnej a okouzlující člověk, miluju na Tobě všechno a hlavně to, jak si rozumíme a umíme povídat o všem 24/7. S tebou se člověk ani nemůže mračit, protože to nejde ! ♥

      jo a btw, vím přesně jaký den to byl, vím přesně jakej outfit jsem měla (je dokonce i na blogu :D) a naprosto přesně vím, kde jsme byly a kdo je ta osoba o které mluvíš :D a btw, to byl fakt z****** den :D ♥ kterej jsi mi zvedla jen a jen Ty !

      Vymazat
  9. nejsuprovější článek a fotky! :)) jsi mi bližší čím dál víc!

    www.stylesolution.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Jsi dokonalá! Skvěle napsané! ♥

    Wishing you a fabulous new week!
    Love, Suzy ( ˘ ³˘)♥

    THE KAWAII PLANET

    OdpovědětVymazat
  11. ta uvaha je strasne krasna a pravdiva, a myslim, ze nad tim tematem obcas duma kazdy, ale jen ten zpusob, kterym si to napsala podle me dokazuje, ze by to kreten proste nanapsal. jenom me to vic utvrdilo v tom, jak mile na me pusobis. a ano, sice te neznam, a mozna se treba pletu, ale kazdy mame nejake chyby, a dulezity je, jakou stranku si vyberes, co si zvolis, a na me proste pusobis jako krasny clovek. uplne to z tebe srsi, a to vidim jen clanek na blogu, co to teprv musi byt nazivo! proste ti hrozne moc fandim, a jsi moc krasna a preju ti vsechno bajecny! ♥

    OdpovědětVymazat
  12. Krasny, na blogosferu netypicky clanok :) O keltskom horoskope som nikdy nepocula, ale musim povedat, ze asi mam trosku z mojho stromu - Jablone :D

    OdpovědětVymazat
  13. Tímto článkem jsi mě donutila zamyslet se, jak mě vlastně lidi vidí... většinou, když někde přijdu, na lidi působím jako sympatická, otevřená, přátelská a veselá osoba... ale ve skutečnosti taková vlastně vůbec nejsem. Mám milion blbých vlastností, všechno musím mít teď a hned a když není po mém, dokážu být nepříčetná, mám vysoké cíle a přehnané nároky a umím jít přes mrtvoly, trpělivost je pro mě cizí slovo, když mi nevyjdou moje předem pečlivě naplánované věci, tak zuřím a vůbec jsem strašně komplikovaný a neurotický člověk. A říkám všechno nahlas, co si myslím, i když to leckdy není vhodné. A bohužel to moji přátelé vlastně vůbec neví - a mají mě za tu milou, sympatickou a ochotnou holku...

    Ty na mě z blogu působíš hodně inteligentně, upřímně a že máš svůj vlastní svět, ve kterém ti je dobře (v pozitivním slova smyslu, mám to taky tak) :)) Kromě toho, že jsi děsně stylová a nádherná holka.

    Jinak v keltském horoskopu jsem borovice a sedí to na tisíc procent...hlavně co se týče vztahů a práce.

    OdpovědětVymazat
  14. Krásný článek, moc se mi líbí, že se zase jednou objevilo něco nového a jiného! Asi si myslím, že si člověk "vpodstatě" nemůže být nikdy jistý, že někoho zná, jelikož nevidí, jak do jeho hlavy, tak do jeho srdce. Každý se prezentujeme určitým způsobem, ale, co všechno to zahrnuje z nás skutečných se jen těžko hádá. Život je jedna velká nevědomost, jak říkáš, je to zapříčiněno i internetem a vším, co dnešní společnost ovlivňuje nejvíc. Je nás asi víc, co hledají a pořádně neznají ani sebe samotné, ale prostě asi je nejdůležitější jednat podle srdce a jak nejlíp umíme a doufat, že potkáme lidi, kteří to budou vnímat jako my (ale to už teda neovlivníme :D).
    Krásné fotky!))

    OdpovědětVymazat