středa 14. ledna 2015

filmové tipy č.2

Vím, že můj blog je ve většině "fashion", což jsem při jeho zakládání nikdy nechtěla a ráda bych se od "fashion části" alespoň párkrát do měsíce odprostila. Vím, že sem dávám i jiné posty, třeba z mých cest a nebo osobní fotky a různé randomy, ale více méně postuji většinou jen outfity.
Chtěla bych kvalitu blogu trochu zlepšit a přidávat i jiné články, než jen outfity, takže bych byla moc moc ráda, kdybyste mi sem do komentářů a nebo na ask (link) napsali, jaké jiné posty by vás třeba bavili nebo zajímali :). Vzhledem k tomu, že jsem teď nemocná a každý den chodím do práce, kde se nezastavím, jsem ráda, když se večer doplazím domů a na focení už bohužel nemám čas. Proto jsem si pro vás dneska připravila post s mými oblíbenými filmy, který se tady už jednou objevil (TADY), pamatujete? Takže na tento článek z počátků mého blogování bych ráda navázala pokračováním s mými dalšími oblíbenými filmy a ráda bych tento typ příspěvku přidávala minimálně jednou měsíčně. Jde jen o to, jestli vás to bude zajímat, protože přeci jen, nebudu si sama pro sebe psát na blog, jaké mám ráda filmy :D.

INTERSTATE 60/ dálnice 60


Tento film mi doporučil můj kamarád a já ho okamžitě zařadila do mého seznamu nejoblíbenějších filmů a doporučovala ho dalším a dalším lidem. Až později jsem se dozvěděla, že ho napsal Bob Gale, stvořitel návratu do budoucnosti 1,2,3, který bych možná i nazvala svým úplně nejoblíbenějším filmem (v tomto případě spíš trilogií), takže tím pro mě ještě víc stoupl v ceně. Komedické hledání "odpovědi na život" s dramatickou hloubkou. Pro někoho možná jen film, pro mě obrovská myšlenka.

více o filmu ZDE


DONNIE DARKO/ Donnie Darko



Když se mě někdo zeptá na tento film, nazývám ho "nejšílenějším" "nejdivnějším" "prostě strašně nepochopitelným", ale rozhodně jedním, možná ani né jedním z.. ale opravdu tím nejzajímavějším filmem, který jsem kdy viděla. Vy, co jste ho viděli také, myslím, že nemusím vysvětlovat pocity z tohoto filmu, které vlastně ani nejdou vysvětlit, ani já je nedokážu vysvětlit a nebo popsat to, co jsem cítila při ději a na konci Donnieho Darka.

Už jen to, že na internetu existuje milion blogů, diskuzí a různých fór o tomto filmu, kde se lidé snaží vysvětlit podstatu filmu, dojít k nějakému řešení toho, co se tam odehrává a rozuzlení konce, přičemž nic z toho ani vysvětlit víceméně nejde, když ani režisér nezná vysvětlení.

Rozhodně doporučuji, více o filmu ZDE a pokud jste to viděli, určitě mi napište vaši verzi, já ho viděla několikrát a stále tápu po vysvětlení.

THE DOORS/ film o kapele DOORS



Myslím, že každý, kdo poslouchá the doors by se na tento film měl podívat. A pokud je neposloucháte, i tak si myslím, že vás silný životopisný příběh Jima Morrisona nenechá chladnými.


více o filmu ZDE


AMERICAN BEAUTY/ Americká krása


Já miluji Thomase Newmana a jeho hudbu. Naprosto a totálně, je v mým TOP 5 interpretů, mohla bych ho poslouchat neustále a neustále. American beauty je jeho hudbou ještě o to víc dokonalý film, než skutečně je. Americká krása. Vždy, když mi někdo řekl název tohoto filmu, nikdy jsem nevěděla, o čem vlastně je a abych pravdu řekla, představovala jsem si něco úplně jiného. Když jsem film viděla poprvé, na konci jsem seděla s otevřenou pusou a nemohla se vzpamatovat. Od té doby jsem ho viděla už několikrát a stále je pro mě jedním z nejatraktivnějších. Film, který vím, že mě nezklame, nikdy.

více o filmu ZDE

RUBY SPARKS/ Ruby Sparks





Podle mě tohle je přesně ten typ filmu, který dělí názory lidí na dvě půlky. Ti, kteří ho budou zbožňovat a pak ti, kteří ho možná ani nedokoukají a bude jim možná připadat nudný?..
Já netvrdím, že bych se na něj mohla dívat neustále dokola, ale ten film se mi svým dějem tolik vryl do mysli, že už jen myšlenka (která je vlastně asi tím nejdůležitějším), kterou představuje je pro mě tak úžasná a ten nápad (natočit ten film s tímto tématem) tak geniální, že ten film prostě musím mít ráda. Je pravda, že režisér mohl jít více do hloubky a víc podtrhnout ten "problém" a "podstatu" filmu, ale mně na druhou stranu vůbec nevadilo odlehčení vtipným způsobem. Nechápu jen, proč je tento film na csfd uveden jako romantická komedie, kterou, dle mého názoru, zas tak úplně není.
Určitě si přečtěte o filmu ZDE a film doporučuji vypnout cca 10 minut před koncem, tedy v případě, že máte nejradši smutné konce.


CONTROL/ film o Joy Division


Na film control o Joy Division jsem se chtěla podívat už dost dlouho, ale vždycky jsem na něj zapomněla nebo nebyl čas nebo nálada.. však to znáte. Ale někdy před třemi měsíci jsem se konečně dokopala k tomu, abych si ho pustila a jen WOW, pusťte si ho, pusťte si Joy Division, milujte Joy Division....
podle mě tyto autobiografické příběhy jsou jedny z nejsilnějších, jako tento.

více o filmu ZDE


LIMITLESS/ všemocný


Z tohoto filmu jsem byla naprosto a totálně nadšená. DOPORUČUJI.

více o filmu ZDE






Napište mi prosím vaše oblíbené filmy, ráda se kouknu na něco nového :). Děkuji.

14 komentářů:

  1. Control je neco uzasneho, ten styl, jakym je to tocene a pribeh...silny zazitek. Jinak dekuji za tipy, ostatni filmy jsem nevidela, takze se moc rada podivam:) ja za sebe doporucuju The Art of Getting by, nebo film Adam. Oba velmi zajimave :)

    OdpovědětVymazat
  2. americkou krasu taky miluju! jinak ostatni co zminujes jsem nevidela, takze dekuju za velikou inspiraci! :) jinak me dalsi oblibene jsou the shining, before sunrise, thelma a louise, candy, december boys, falling down, the town, skola zivota, 500 dni summer a dalsi... :) a samozrejme klasiky jako pulp fiction, forrest gump, pycha a predsudek, my deti ze stanice zoo.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pychu a predsudek miluju totalne, ale uz se mi sem nevesla, tak jako spousta filmu, takze tu zminim priste, 500 dni se summer je taky muj oblibeny a skola zivota ♥, zbytek stahuju, dekuji za tipy!

      Vymazat
  3. The Doors, Control, Donnie Darko.. Presne muj vkus<3 :) ja jeste miluju Nowhere boy, 500 of Summer, Submarine,.. :) mohu doporucit!

    OdpovědětVymazat
  4. Díky za super tipy já si takové články vždycky ráda přečtu :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ty máš úžasný vkus na filmy! Stejně jako já! :D

    OdpovědětVymazat
  6. Donnie Darko, Limitless & American Beauty sú dokonalé filmy!

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělé tipy, určitě se nějaký podívám :) žádný z nich jsem totiž ještě neviděla

    OdpovědětVymazat
  8. Jediné čo som videla je American Beauty a je to jedno velké wau! Milujem ten film ♥ bežím sťahovať ďakujem za tipy! Dijoun&Klaudi

    OdpovědětVymazat
  9. tieto članky su super je dobre spoznať blogera aj z inej stranky :) pokračuuj

    OdpovědětVymazat
  10. Jelikoz zboznuju tvou povahu a nazory, muj vkus na filmy pravdepobodne nebude jiny, rozhodne kouknu, nektere me fakt hodne zaujaly. Jinak moje oblibene filmy: The perks of being a wallflower, The jacket, Speak a We need to talk about Kevin (u toho posledniho doporucuju necist obsah na csfd, je tam tak trosku spoiler, nebo aspon driv byl..).
    Pokud jsi neco z toho videla, tak by me zajimalo, jestli se ti filmy libily, pokud ne, tak urcite koukni. Nemusim moc filmy, kde jde hlavne o zapletku, protoze na ne nemuzes moc koukat vickrat, ale tohle jsou podle me takove filmy, kde jde hlavne o ty myslenky tech postav a tak, takze jsem je videla uz vickrat :) Mej se krasne, urcite dalsi tipy na filmy rada uvitam! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Ještě zpětně se musím k tomuhle článku vrátit a poděkovat za tipy :) Tenhle víkend jsme s kámošem zmákli Dálnice 60, Donnie Darko a máme rozkoukané Doors :D A paráda, uplně se mi tenhle výběr trefil do nálady, takže ještě jednou - dík :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. strašně moc Ti děkuji za tento vzkaz, hrozně mě potěšil <3

      Vymazat