středa 10. prosince 2014

Berlín, den třetí

Den třetí, neděle, kdy se v Berlíně konaly oslavy 25tého výročí od pádu Berlínské zdi. Ráno jsme se vypravily na mnou oblíbený bleší trh v Mauerparku. Jezdím do Berlína každý rok tak, abych tam byla hlavně přes neděli, protože to je jediný den, kdy se na tento bleší trh můžete podívat. A jet do Berlína a nejít na bleší trh, to je jako jet k moři a plavat celý pobyt v bazénu. Miluju tu atmosféru tam a celkově, kdo to zažil, tak mi určitě dá za pravdu, že tohle v ČR vážně chybí (blešák na takové úrovni). Najdete zde všechno, od knih, přes šperky, oblečení, doplňky, foťáky až k nábytku.. no prostě vše, na co si vzpomenete :). Byla teda dost zima, ale zahřály jsme se výborným svařáčkem a vydaly se na koncert, který se konal opodál :). To, že jsme se tam dostaly byla náhoda všech náhod :D. Potom jsme se šly nasnídat (na blešáku jsme byly opravdu brzo, asi kolem osmé hodiny ranní, vyplatí se tam jet dřív, i když je to asi hodinu od centra) do kavárny, kterou, jak jinak, jsme potkaly náhodně kolem. Dělaly tam výborné sendviče, bagety, bagely.. teď si na její jméno nevzpomenu, ale určitě vám ji vypíši do Berlin tips postu :). 
Odtud jsme směřovaly na Alexanderplatz, ze kterého jsme se dostaly k (jak jsem ho já sama nazývala :D) "Berlínskému Londýnu". Psala jsem o tom TADY a vy ho konečně můžete vidět na fotkách :). Když jsme si vše prošly, vyfotily a já vyofila outfit, jely jsme se podívat na Warschauer strasse, kde se konal další bleší trh, téměř stejně kouzelý, jako ten v MAUERPARKU. Když už se začalo stmívat, dojely jsme zpět na hotel, kde jsme převlékly a vyrazily k Braniborské bráně, podívat se na oslavy a demonstrace. To, co se dělo tam a cestou tam bylo něco nepředstavitelného, lidé vylamovali lampy, ničili vše okolo, házeli láhve od piv atak dále. Takže jsme se asi po dvou hodinové procházce sebraly a jely pryč. Koupily jsme si jídlo do hotelu, láhev vína, pustily si Někdo to rád blond :D a u toho spokojeně usnuly :). 



4 komentáře:

  1. Super fotky i článek. V Berlíně už jsem byla, ale bohužel jsem žádný blešák nestihla, ale věřím, že to nebyla má poslední návštěva Berlíně, takže příště...:)

    Lucieswlife

    OdpovědětVymazat
  2. Milujem tvoje články a fotky z Berlína, už sa neviem dočkať keď tam pojdem na 10 dní v juni..!!! :)))))

    http://barborasurakova.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat