středa 19. listopadu 2014

Berlín

Berlín - láska láska láska, 
Jak už jsem psala, vy, kteří mě sledujete delší dobu, tak víte, jak Berlín miluju. Jeďte tam a dáte mi za pravdu. Není až tak důležité vědět, kam se vydat, co vidět, co jíst a co pít, ale vnímat všechno okolo vás. Lidi, místa, zvířata, přírodu, barvy, restaurace, budovy.. všechno. A to nejlepší z Berlína si vás pak najde samo/vy si to vytvoříte sami. Je pravda, že to by měl člověk vnímat neustále, ať se nachází na jakémkoliv místě, ale v případě, že je to dovolená, já konečně vypínám a užívám, doopravdy si užívám každou sekundu, okamžik, chvíli. 
Zde je mi povoleno všechno a ještě něco navíc. Proto se do Berlína tak ráda vracím. Minimálně jednou ročně. Stačí mi tu být a jsem šťastná. A o to víc jsem byla, když se mnou ten výlet trávila moje milovaná Verunka :). 

Co k prvnímu dni ? Ten se jaksi moc nepovedl. Měly jsme do Berlína dorazit někdy kolem desáté večer, ale do hotelu jsme se dostaly až kolem druhé ráno. Byla to taková zkouška. Nejprve měl autobus (student agency) zpoždění asi hodinu. Pak měli nějací cizinci problém s dokladama na hranicích (vzhledem k tomu, že student agency si nezkontrolovalo ani moje doklady, nedivím se, že jsme měli v autobuse lidi, kteří nasedli do autobusu s neplatnými, velké mínus student agency). Když jsme se konečně dokodrcaly do Berlína, myslely jsme si, že nejhorší je za náma. Jak jsem se spletla :D metro naším směrem totiž nejezdilo, takže jsme o půlnoci hledaly náhradní dopravu. Hahaha, od místa, kam jsme se mohly autobusem dokodrcat jsme se ještě 2,5 km kodrcaly k hotelu (ach zlatá navigace !!). Tam jsme si daly panáka, že jsme ve zdraví přežily a usnuly vyčerpáním. 

Další den (ze kterého vidíte fotky) jsme si celkem přispaly, dopravily se na snídani do opěvovaného THE BARN, který od té doby opěvuji i já (vše napíšu v recenzi na Berlín, kterou pro vás chystám) a vydaly se do víru velkoměsta. Po cestě jsme potkaly spoustu zajímavých míst, které jsme si zapsaly do diářů se štítkem "tohle ještě navštívíme." Vracely jsme se na nám již známá místa, připomenout si, jak moc krásná jsou. Jako například muzejní ostrov a nebo bývalý squat TACHELES, dále pak k Berlínskému DÓMU a tak různě po okolí. Koukly jsme se na ALEXANDERPLATZ, kde jsme rovnou shlédly AQUADOM a šly si koupit něco pěkného do primarku. Večer jsme se šly s lahví vína kochat nočním Berlínem, smály jsme se, povídaly si a jak už bylo řečeno, užívaly jsme si každou vteřinu. 



6 komentářů:

  1. <3 atmosfera!! krasna jsi.

    OdpovědětVymazat
  2. slibuju ze uz vazne budu setrit abych tam konecne mohla jet!!!

    OdpovědětVymazat
  3. skvělý fotky, muselo to být supr :) a souhlasím, berlín je úžasnej! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Wow, ta atmosfera fotek, je uzasna. Uz jen kvuli tvym fotkam, bych se chtela do Berlina podivat. Nemuzu se vynadivat na fotku, kde jsi ty a Verca vysmata. Obe dve jste kouzelne. Je zajimavy jak se clovek meni, pamatuju si Vas jak jsem jezdila do Radotina :) Elisko moc ti fandim, jsi moc mila, sympaticka a krasna, mas svuj styl a to se mi na tobe nejvic libi, jen tak dal :) Karin K.

    OdpovědětVymazat
  5. Kde jste bydlely, Eliško? Ten jeden barák na fotce mi docela připomíná hostel Plus na Warschauer str., kde jsme bydleli teď o víkendu i my :)

    OdpovědětVymazat
  6. závidím, závidim! strašně se tam chci podívat, tak snad na to budu někdy schopná našetřit :D
    Any

    OdpovědětVymazat