pondělí 22. září 2014

Velká Amerika

Už dlouho jsem se chtěla podívat na Velkou Ameriku, ale, ačkoliv od ní bydlím cca 30 minut cesty, nikdy jsem si na výlet tam neuměla uvolnit čas. Kdysi jsem se ( ještě jako žačka základní školy) byla podívat na Malé Americe, ale ta už prý vyschla ? Nemám tuto informaci 100 procentní, ale pokud ano, tak je to velká škoda, protože se mi tam moc líbilo. 
Každopádně, na Velkou Ameriku jsem se dostala někdy minulý rok v létě, a to jen proto, že jsem s rodiči jeli náhodně okolo. Zastavili jsme, ale, než jsme se skrz stromy okolo dostali k výhledu, slunce zapadlo a my viděli spíš Velké Kulové, než Velkou Ameriku. 
Rok se s rokem sešel a já se konečně vrátila na "místo činu", abych si to zde prohlédla za světla, pořádně a také něco vyfotila (samozřejmě). Doprovodem mi byl můj drahý, který vyfotil většinu fotek. 
A když už jsme byli u toho výletování, dojeli jsme ještě kousek na Karlštejn, prošli si vesničku pod ním a došli na hrad, kde jsme shlédli promítání filmu noc na Karlštejně, který mám mimochodem moc ráda. 

Byli jste někdy v okolí Velké nebo Malé Ameriky, Karlštejna, atak dále ? :) Jak se vám to líbilo a co byste v okolí ještě doporučili ? :) 
Děkuji za tipy !



11 komentářů:

  1. To je perfektni! Taky jsem se tam chtela podivat, ale nikdy mi to nevyslo. Celkove okolo Berouna jsou vsude ty skaly uzasny, koukala jsem na to vzdycky jen z vlaku na Plzen. Jinak mam ted pusteny BBC radio a hraje mi k tomu nejakej folk-rok a hrozne hezky se to hodi k te tvoji fotce v klobouku : )

    OdpovědětVymazat
  2. - absolutne jsem netusila, ze tu neco podobnyho mame. dekuju o to vic ! .)

    OdpovědětVymazat
  3. ty fotky jsou úžasné, klidně snesu jen tyhle!
    přijde mi, že vypadáš o moc šťastnější a oba jste super <3

    OdpovědětVymazat
  4. Malá Amerika není vyschlá vůbec, naopak je nejkrásnější ze všech tří lomů (M. Amerika, V. Amerika, Mexiko). Nachází se ve vesničce Mořina. Tady jsou souřadnice, kde jí najít :
    49.9542556°N, 14.1760325°E
    49°57.25533'N, 14°10.56195'E
    49°57'15.320"N, 14°10'33.717"E
    Určitě stojí za to se tam vrátit! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné fotky, já jsem tam taky kdysi dávno byla s našima na výletě a bylo to moc pěkné .)

    Lucieswlife

    OdpovědětVymazat
  6. Velká Amerika je nádherná!! a teda, mně osobně se líbila víc jak ta Malá:) stojí za to i riskovat a sejít dolů...

    OdpovědětVymazat
  7. to prostredie je neuveritelne kraaasne!! <3

    OdpovědětVymazat