čtvrtek 19. prosince 2013

another Berlin random

Druhý den v Berlíně probíhal ve stylu "co nejrychleji stihnout v Berlíně všechno, co se dá". A světe div se, ono se to celkem povedlo :). Nemůžu uvěřit, kolik jsme toho za ten den stihly a viděly. 

Vzhledem k tomu, že byt, který jsme si pronajaly byl fakt skvělý, a to hlavně tím, že zde byl kávovar a supermarket hned naproti, snídaly jsme doma. A to na krásném balkóně, kde nám k tomu cvrlikali ptáčci :). Pro snídani jsme si skočili do supermarketu, v kávovaru vyrobily kávu, zapnuly si express radio a kochaly se ranní pohodičkou, při jídle a cigaretě. 
Potom jsme vyrazily ke slavné BERLINER MAUER /neboli Berlínské zdi/, u které jsem už jednou byla, ale bohužel jsem ji nestihla projít celou. Jsem tedy ráda, že teď jsem tu možnost měla. Předtím jsme si ale opět zaběhly do našeho oblíbeného fotoautomatu, kde jsme se zvěčnili pro celoživotní památku ♥. Berlínskou zeď jsme prošly cca za hodinu (dost jsme u toho fotily a natáčely a mimo jiné jsem si zde vyfotila i svůj outfit, který jste mohli vidět zde). Potom jsme sedly na vlak (převážně jsem se v Berlíně přepravovaly jen vlaky. Bylo to pro nás rychlejší a i mnohem přehlednější) a jely na Wittenbergplatz, kde jsme se prošly hlavní nákupní třídou Kurfürstendamm až k světově proslulé Zoologische garten, podle které se jmenuje kniha "My děti ze stanice zoo". Já se tam fotila před rokem a půl, pamatujete ? link. No, každopádně, ze zoologische garten jsme se dostaly k mému oblíbenému berlínskému second handu, GARAGE second handu, kde většinou strávím tak půl dne :D. Je to tam obrovský a vy si musíte stále zkoušet nové a nové věci. No, strávili jsme tam dohromady asi dvě a půl hodiny a já spokojeně odnášela několikery levisky, midi skirt, klobouk, svetr a mikinu :).
Naše cesty dále směřovaly na muzejní ostrov, kde se nachází budova Národní galerie a Staré historické muzeum. Celý ostrov a jeho okolí jsme si prošly a od něj se dostaly k Berlínskému dómu. Pak jsme přešly pár mostků a kolem tržnice se přiblížily k Egyptskému muzeum. Po cestě jsme také poskaly Muzem DDR, které jsme se rozhodly navštívit až večer, tím pádem si prohlídnout i večerní/noční muzejní ostrov :).
Postdamer platz a také památník holocaustu, to byla další ze zajímavých památek Berlína, které jsme shlédly. Já už památník viděla minulý rok, ale teď jsem si ho alespoň celý pořádně prošla, vyfotila a natočila :). Od památníku jsme došly přímo k slavné Brandenburger tor (Braniborské bráně), kterou jsem si myslela, že nikdy neuvidím, protože jsme ji vůbec nemohli najít, přitom je tak blízko :D. No, nevadí. Probíhaly zde zrovna nějaké volební demonstrace, takže obrovská dálnice, která se nachází přímo před Braniborskou bránou, byla uzavřená a my se po ní v klidu mohly projít až k Vítěznému sloupu. Byla to teda celkem dálka :D. Po celodenním chození, ježdění a lítání z jednoho konce Berlína na druhý, mi to dalo docela zabrat :) To nás ale neodradilo od toho, projít si park hned vedle dálnice. Bohužel ale nevím, jak se jmenoval. Vítězný sloup byl jedním z nejkrásnějších momentů Berlína. Bylo tam opravdu krásně, bylo nám  teplo a přišly jsme tam s krásným západem slunce. Prostě pohádka, co vám budu povídat. Oříškem ale bylo, dostat se odtamtud pryč. Již zmíněný oblouk se totiž nachází přímo uprostřed velkého dopravního okruhu a metro nebo nějaká civilizace tam neexistuje. Našly jsme teda bohudíky nějaký autobus, ale ten jaksi nejel. No, pak přijel jiný a my prostě "někam" jely, ani jsme nevěděly kam :D. Vystoupily jsme o pár zastávek dál a pak se hodinu trmácely někam, kde to poznáme a najdeme nějaký spoj zpět do centra :D. Celkem sranda no.
Po celé téhle tůře jsme zavítaly do některých obchodů. Znovu primark, pak american apparel, gina tricot, weekday, COS a podobně :). A když jsme měly nakupování plné zuby, daly jsme si někde jídlo a jely se zkulturnit do muzea DDR, které mě teda naprosto uchvátilo a ze kterého uvidíte fotky v jiném postu :).






Braniburger tor /Braniborská brána/

Berliner mauer /Berlínská zeď/
Wittenbergplatz
Berlínský dóm
památník holocaustu
Egyptské muzeum
Národní galerie
Vítězný sloup
cesta od Braniborské brány k Vítěznému sloupu

11 komentářů:

  1. jste kočičky a Berlín je nádherné město:)

    OdpovědětVymazat
  2. Berlin je tak zajímavé město! <3 Zachytila jsi ho náramně!
    (Ale Tor je určitě Brandenburger, ne Braniburger ;)

    OdpovědětVymazat
  3. krasny fotky, asi se tam budu muset taky zase vypravit, kdyz to vidim :)

    OdpovědětVymazat
  4. to jste si musely strašně užít, proto lituju, že nemám sestru s bratrem nic takového nikdy nepodniknu, ale tak třeba někdy někoho potkám kdo by se mnou jel :D
    a ty fotky jsou nádherné <3

    OdpovědětVymazat
  5. žeru každou fotku, Berlín je úžasný

    OdpovědětVymazat
  6. to muselo bejt úžasný, jsi tak krásná!

    OdpovědětVymazat
  7. Jééé, naprosto úžasné fotky!!! Muselo to být super!!! :) ♥

    OdpovědětVymazat
  8. Super,takovy clanek se mi hodi, jedu do berlina 3.ledna!!:) jak daleko je primark od forever21 prosim?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano ano, bohužel :(. Primark je v OC, úplně jinde, než tyhle samostatné obchody :(. Dyžtak mi napiš na email, ráda poradím.

      Vymazat