čtvrtek 7. listopadu 2013

Budapešť day 2

Marně hledám slova, kterými bych vyjádřila to, jak moc mě Budapešť uchvátila. Prohlížím si stále dokola ty kvanta fotografií a nejradši bych vynalezla stroj času a vrátila se zpět. Fotky z druhého dne jsem se rozhodla rozdělit do dvou částí, protože jich je strašně moc, ale každá má pro mě vlastní význam a smysl, mimo jiné je v Budapešti tolik krásných míst, že musíte fotit všechno :D a nejlíp stokrát :D ať to stojí za to.
No, abych to moc neprodlužovala, tak se vám pomocí pár vět pokusím přiblížit náš druhý budapešťský den.
Každý den večer jsme si naplánovaly, jak cca by měl ten den probíhat, naplánovaly jsme trasy, abychom se zbytečně nevracely, ale znáte to "udělat si plán", který se stejně nakonec vymkne kontrole a vše dopadne jinak :D. Začnu alespoň tím, jak náš plán začínal. Ráno jsme se probudily, většinou jsme vstávaly kolem osmé až deváté, to podle toho, jak moc velký večírek se noc předtím odehrával :D. Namalovaly jsme se, atak dále a vyrazily najít nějakou super kavárnu, kde bychom se mohly nasnídat. Což se bohudíky stalo a my objevily nádherně zařízenou kavárnu s velmi příjemnou obsluhou i atmosférou. Jmenuje se Cafe factory (link) a měly jsme jí hned u hotelu, takže paráda. Dále naše kroky směřovaly k slavným domům Parlamentu, kam jsme cestovaly metrem. K našemu obrovskému zklamání, celé okolí kolem Parlamentu bylo rozkopané, nedalo se tam vůbec dostat ani projít přímo k budově, takže jsme ji celou obešly, abychom alespoň tak mohly vnímat její krásu. Dostaly jsme se k nábřeží Dunaje, kde jsme si daly zmrzku a rozhodly se pěšky pokračovat k margitsziget (Markétin ostrov). Chvíli trvalo, než jsme k němu došly, vzhledem k tomu, že jsme se kochaly krásou Dunaje a okolí a fotily jako o život. Na Markétin ostrov jsme se dostaly, až když jsme přešly krásný park s fontánou a jeden z mnoha krásných mostů nad Dunají (bohužel si teď nevybavuji jeho jméno), který se uprostřed sdružoval s Markétiným ostrovem. Ten nás svou krásou a velikostí šokoval, ale o tom jsem psala už v minulém článku.
Než jsem se vykolísaly z Markétina ostrova, trvalo to bezmála 2 - 3 hodiny. A to jsme ho ani zdaleka neprošly celý. Nohy nás teda dost bolely, ale rozhodly jsme se, že přejdeme dál přes most na druhý břeh Dunaje, kudy se pokusíme pěšky dostat k Széchenyi Lánchíd ( řetězovému mostu ), v Budapešti asi nejznámějšímu a nejvíce navštěvovanému. 
Zbytek vyprávění v další části :). 



Rybářská Bašta

po cestě kolem Parlamentu/naše vchodové dveře do bytu

Řetězový most s výhledem na Budínský hrad

Markétin ostrov

Řetězový most

výhled na Parlament z Rybářské Bašty

část Markétina ostrova a nábřeží Dunaje

Markétin ostrov 

výhled z Budínského hradu

Markétin ostrov

10 komentářů:

  1. aaa,já tam chci taky<3 krásné fotky!

    OdpovědětVymazat
  2. moc krásný fotky. vypadá to, že jste si to opravdu užili :)

    OdpovědětVymazat
  3. wau, tak tieto fotky sú naozaj krásne :)

    andrea-magazine.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. aaaa to je nadhera!! fakt mam chut se tam podivat!! a vsude jsi strasne moc krasna <3
    ady.

    OdpovědětVymazat
  5. nádherný fotky!
    Moc ráda se tam někdy podívám, Budapešť jsem ještě nikdy nenavštívila, a přitom je to takový kousek:)

    OdpovědětVymazat
  6. Jste super, Budapešť je taky super a závidím ti ségru!

    OdpovědětVymazat
  7. Parádní fotky! Muselo to tam být krásné!!! :)

    OdpovědětVymazat
  8. úchvatné fotky:) musí tam být opravdu nádherně!

    OdpovědětVymazat