úterý 4. června 2013

as a time goes by

Tak jsem se konečně dostala k článku, který vám slibuji už přes rok. Psali jste mi o něj několikrát na formspring, ask a nebo email, takže doufám, že se vám bude líbit :). Nevypadá to tak, jak bych si to představovala, protože jsem měla k dispozici opravdu hodně fotek a nějak jsem nevěděla, kterou vybrat, takže se jich nakonec vyvrbilo tolik, že jsem se článek rozhodla rozdělit na dvě části. Také bych se chtěla omluvit za špatnou kvalitu fotek, ale bohužel, lepší v pc nemám a také mě mrzí, že se spousta lepších fotek nezachovala (buď se ztratily v rozbitém pc a nebo jsem je nedokázala dohledat v tom kvantu fotografií, kterémi jsem se snad 2 týdny pro tenhle článek prodírala :). Ještě bych chtěla podotknout, ať fotky berete s humorem a rezervou, hold, každý jsme byl nějaký no... :D určitě to znáte. Kdybych si ze sebe tak ráda nedělala srandu, ani bych to nemohla publikovat, protože občas to je katastrofa :D.






Na prvních šesti fotkách můžete vidět moji přírodní barvu vlasů, tudíž, špinavý blond. První tři fotky jsou ještě ze základní školy, tudíž je mi na nich 14 - 15 let. Milovala jsem bílé tenisky, sukně a kraťasy. Moje kreace byly opravdu šílené, jak můžete vidět na fotkách. V té době ještě frčely zvonáče, takže si obrázek asi dokážete udělat samy :D.
Na dalších třech fotkách už jsem na střední škole, tudíž 15 - 16 let. Frčely u mě mikiny s kapucama, bilé boty, džíny a tato super disko-bunda :D, kterou jsem mimochodem milovala. A to samé ta čepice :D. V polovině prváku jsem si nechala sestříhat ofinu, což byl asi největší omyl mého života. Vypadala jsem naprosto příšerně a také mi díky tomu šíleně ztmavly vlasy, což znamenalo melíry. Také ofinu jsem si nechala dorůst tak, abych z ní udělala patku, která mi vydržela další 4 roky :). (viz 6. fotka).


Pak přišla má dvou roční disko éra. Když se na to zpětně koukám, musím se sama sobě smát :D. Jako každý, frčela jsem na libimseti.cz a víkendy trávila v kamikaze :D. Mým velkým oblíbencem byl PAUL FRANK /viz druhá fotka/, měla jsem od něj snad všechno, od triček, mikin, pásků, atd :). Pilotky u mě byly číslem jedna, to samé jako tyhle růžové tenisky s panterem. Nosila jsem je ke všemu, a tím myslím opravdu KE VŠEMU, snad dva roky v kuse :D. Když se mi rozpadly, neskutečně jsem to obrečela. Všude jsem mimo jiné tahala tuto stříbrnou converse tašku, kterou jsem si koupila za své první vydělané peníze. Ta (stejně jako boty) se po dvou letech úplně rozpadla (achjo, jak já jí milovala).



Po čase, kdy mě disko éra opravdu omrzela, jsem chtěla změnu. Pamatuji si, že jsem tenkrát pracovala 2 měsíce prázdnin v kuse, abych si vydělala na nový sestřih, oblečení, atak dále. Chtěla jsem změnu a snažila se pro to udělat maximum. (No, nevím, jestli se to zrovna povedlo... :D). Začala jsem převážně nosit šátky, většinou ke svetrům, dlouhé košile (měla jsem jich snad milion a zajímalo by mě, kde všechny jsou..), pak také mé první modré kalhoty ze zary (ty jsou opravdu legendární, mám je doteď, protože jsem je nosila snad ke všemu pořád dokola a střídala jsem je pouze s šedými slimkami). Můj styl dále provázely vytahané mikiny, které jsem nejraději nosila s kapucou na hlavě. Na konci druhého ročníku jsem si vlasy nechala sestříhat, obarvit na bílo a začala jsem nosit rudé rty.



Jak už jsem říkala, vlasy jsem si obarvila na bílo, patku jsem si nechala sestříhat tak, aby mi dobře držela a byla MEGA, což byla no.. :D a také jsem zvolila jiný typ make upu. Nemusíte mi psát, že je to katastrofa, protože vím, že byla. A říkalo mi to spoustu lidí, ale já si nenechala říct. Jedno oko jsem si každé ráno malovala 15 minut a to 8mi druhy řasenek. Podle toho to také vypadá, viz fotografie. Dále jsem si začala malovat výrazné linky a černé stíny. To jsem občas doplnila rudou rtěnkou a bylo. No, nemusím vám říkat, co mi to s řasami udělalo. Měla jsem své vlastní, krásné, dlouhé řasy, které sahaly až k obočí. Spousta odborníků mi říkala, že s tímto stylem líčení mi řasy ve 30 vypadají. Mýlili se, vypadaly mi rok poté, můj fail no. Co se u mě dělo dál bylo to, že jsem se našla v nošení hnědých kozaček. Ať bylo léto nebo zima, tahala jsem je pořád, kupovala jsem si stále a stále nové, protože tím, jak jsem jiné boty nenosila, se mi po měsíci vždycky zničily :D. Dále u mě vedly široké pásky, upásané pod břichem a nebo pod prsama, většinou jsem je nosila s košilí a nebo šaty. /viz. další fotografie/.




Ve třetím ročníku střední školy přišla dloooouhá éra čelenek, těhlech converse-bačkůrek, černých kalhot a dlouhých mikin. Dále v mém šatníku převažovaly košile, hnědé kabelky (černé jsem příliš nenosila) a ven jsem zásadně nevycházela bez těchto retro brýlí bez skel (pamatujete si na ten hit ? :D já je nosila asi rok v kuse :D) a v neposlední řadě také kšiltovek a těch retro šatů, které vidíte na fotkách. Ach můj bože, ze všech věcí v mém šatníku za posledních 6 let, nic jsem nemilovala víc, jak tyto šaty. Až jsem byla trapná, jak jsem je nosila pořád, a tím pořád myslím opravdu pořád, třeba 3 měsíce v kuse :D. Jen jsem střídala kabelky, účesy a boty k nim. Nejvíce jsem je milovala právě v kombinaci s těmi hnědými kozačkami. Co se týče vlasů, tak ty jsem si postupem času začala barvit sama, takže mi trochu ztmavly, protože jsem je neuměla nabarvit tak dobře, jako kadeřnice.

Dostáváme se k poslednímu triu fotek první části tohoto článku. Haha, měla jsem krásné, blonďaté vlasy, ale stále a stále (po několik let) jsem toužila po hnědých. Několikrát už jsem je skoro měla obarvené, ale vždy jsem tak nějak ucukla, až.... jsem zmagořila, koupila si nějakou random barvu v drogerii a na bílé vlasy prdla hnědou. Hmm, co asi myslíte, že z toho vzniklo ? :D Ano, červená. S hysterií jsem volala kadeřnici, která mi vlasy poté obarvila na hnědo - zrzavou. Z této barvy se postupem času stala hnědá, pak černá, pak černobílá, pak zase hnědá, atak dále... ale to až v příštím článku, pokud tedy o něj stojíte (nevím, jak se vám tento bude líbit). 

Určitě jsem na spoustu věcí zapomněla, protože je to opravdu moc moc moc informací a nevím už přesně, jak to všechno bylo a nechce se mi to vypisovat dopodrobna, protože by vás to stejně nebavilo číst. Takže pokud máte ještě nějaké dotazy, připomínky a nebo výsměchy, tak mi je napište do komentářů a nebo na ask.fm/elisaline :). 

Poslední fotky jsou takový random, který se mi do fotek výše nikam nevešel. A budu ráda, když mi do komentářů napíšete, jaké bylo vaše dospívání, co u vás frčelo a jestli se třeba v nějakém "vývoji" shodujeme :). Krásný večer.
+ bonusová fotka na facebooku 


61 komentářů:

  1. musím přiznat, že na tohle jsem se těšila už dva dny !!!! :-D pecka ! super nápad ale !! proměna o 150% :)

    http://franchemeetsfashion.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. mega změna. jen kulim oči a myslim si wtf? :D :D :D

    OdpovědětVymazat
  3. vypadala jsi skvěle kdykoliv, hlavně se mi líbí hnědo-zrzavá barva od kadeřnice:) ale ted si nejkráásnější a máš nejlepší styl!

    jinak taky jsem dřív nosila zvonáče,ještě na gymplu. rodiče mi nikdy nechtěli koupit Converse, takže sem je jen záviděla kamarádkám. ale jednou jsem si koupila asi 5ti barevný Reeboky a pak o mě ještě 14dní mluvila celá škola (ale v dobrym!),tak to sem se jako holka z vesnice cejtila.:D

    Haha. Těším se na pokračování!!

    L.

    OdpovědětVymazat
  4. podľa mňa si bola aj tak pekná:)
    a za to,čo si vtedy nosila,nemôžeš ani tak ty,ako tie rôzne módne vlny.
    no ja si akurát tak najviac spomínam ako som ešte pred 4 rokmi mala vlasy do polky chrbta:-DD

    OdpovědětVymazat
  5. Eliško ! :D :D čtu si to nahlas a umírám u toho, hlavně jak jsi popsala svoje éry, no já bych asi nenahrabala tolik fotek, ale hokusy pokusy s vlasama znám taky a disko éra je jasná. Jinak mi ta ofina náhodou nepřipadá tak špatná a melíry nebo přirozenější blond ti taky docela slušelo, myslím tím v čelenkovém období. Ale ty řasy ... :D Jsem ráda, žes to sem dala a chci pokračování a stejně vypadáš jako zrzka nejlíp :)

    OdpovědětVymazat
  6. Wau, je to fakt zajímavý, jak čas utíká :)
    Myslim, že s těma retro brýlema a čelenkama ve vlasech jsem to měla dost podobné a samozřejmě taky Converse tašky :D

    OdpovědětVymazat
  7. Je to skvělý! Chceme pokračování!! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ou, Eliško, ty řasy, ty řasy... :D No, opravdu sis to způsobila sama, to vypadávání. Naštěstí každej dostaneme rozum, dřív nebo později :) A teda změna jako blázen, ale pořád tě v tom poznávám, kdybych já měla udělat takový článek, to byste teprve koukali, u mě ta změna byla ještě markantnější :D

    OdpovědětVymazat
  9. Wow úplně jiná, v té zrz jsi daleko výraznější. Ale líbila se mi na tobě i ta ofinka!

    OdpovědětVymazat
  10. mne sa páči tvoja éra čeleniek a converse bačkuriek :) tam ti to fakt pristane a ostatné,nuž naozaj každý sme boli nejaký ja som si tiež prešla disco érou spojenou s hello kitty.Zaujímavá kombinácia ja viem. :D

    OdpovědětVymazat
  11. aaaaaaaah konečně tohle jsem potřebovala :D docela mám chu%t si pro sebe něco takového taky vyrobit protože bych se asi usmála k smrti :D byla jsem na tom podobně s hippie obdobím, sjekťáckým paul frank atd. obdobím a tunou řasenky :D teď se maluju asi míň než ve 13ti letech :D připomínáš mi strašně moc různých lidí které znám z dřívější doby, třeba jsem s nima byla na táborech a tak a teď už ani nevím jak se jmenují, je to zvláštní :D určitě se moc moc těším na druhou část!!! muselo to dát práci, děkujem!!! <3

    OdpovědětVymazat
  12. S těma řasama si tě prostě pamatuju, to k tobě tenkrát na střední patřilo :D Vážně 8 řasenek? To je síla teda. Snad už máš řasy aspoň lepší nebo přinejlepším v pohodě :) Jinak díky na inspiraci, možná se ti příští měsíc ozvu o ty legíny z H&M co máš v Sales :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. haha, Péťo, to je náhoda :D jinak Ty si to moc dobře pamatuješ .. :D mega řasy, mega patka a bílé vlasy :D. To byla legenda.. a 8 řasenek, really :D:D. Jojo, super, určitě se ozvi, ráda Tě uvidím :)

      Vymazat
    2. Jojo, všechno si pamatuju :D To byly časy, občas bych se i vrátila :D teďka mám bílý vlasy já, akorát teda bez patky a řasenky mám jenom tři :DD

      Vymazat
  13. Na tech poslednich fotkach ten kluk to je michal k. Ze jo? Predpokladam ze jste chodili na oa dusni ;-) ja s nim chodila na zakladku. Skvelej post je uzasny sledovat tvuj vyvoj

    OdpovědětVymazat
  14. Ta promena je teda hodne, hodne velka!:D)

    OdpovědětVymazat
  15. wow, podľa mňa si bola veľmi pekná s tými blond vlasami aj s ofinkou:))

    http://yn-spire.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  16. riadna zmena

    andrea-magazine.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  17. Mě dostalo těch 8 druhů řasenek :D

    OdpovědětVymazat
  18. haha, super post, mne si sa najviac pacila ked si mala blond vlasy, saty a hnede kozacky - ten boho styl :)

    OdpovědětVymazat
  19. 8 řasenek :D :D Když dívám na fotky, tak si uplně vzpomínám, jak jsem takovou stylovou změnou procházela já.

    OdpovědětVymazat
  20. hrozně ti slušely ty světle hnědé, skoro blondaté vlasy :) dokonce se mi líbí víc, než tvoje současné červené - neuvažuješ že se k nim zase vrátíš? byla jsi taková přirozená a jemná :)

    OdpovědětVymazat
  21. Myslim, ze si stacilo tehdy koupit zrcadlo...

    OdpovědětVymazat
  22. Blond vlasy ti neskutocne pristali a tam kde si sa este nemalovala tak vyrazne to bolo super :)

    OdpovědětVymazat
  23. ahoj, chci se jenom zeptat, tenhle týden jsem se chystala do sekáče v Radotíně, nevíš jestli je otevřený? díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten sekáč asi ano, ale nejsem si jistá, kažopádně, Radotín teď vypadá takhle: https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1774_10200205633889655_1224975651_n.jpg, takže vůbec nevím, jestli se dostaneš přímo k němu, protože jsou tam protipovodňové zábrany, pokud sekáč není pod vodou, což je dost možné, vzhledem k tomu, že je hned vedle vody :(.

      Vymazat
    2. díky za odpověď :) mimochodem, jsi moc sympatická a je fajn, že dáváš na blog i články, které se týkají tvého osobního života.

      Vymazat
  24. Vypadáš všude úžasně. S porovnáním teď je to změna jako blázen :) Na pokračování se určitě těšíme! :)

    OdpovědětVymazat
  25. to je strašne milé a vtipné zároveň :D ja som zas nemala takéto výkyvy ako ty, mala som síce temné, pankáčské obdobie, ktoré ma potom prešlo a potom som sa obliekala tak relatívne obyčajne a normálne, lenže ja z toho moc nemám fotodokumentácie, pretože som počítať nemala a fotiť som sa nikdy nechcela :) teším sa na pokračovanie

    OdpovědětVymazat
  26. Tak tohle nechápu :D :D už se neskutečně těším na další článek!!!!

    OdpovědětVymazat
  27. Wow, takové změny! Těším se na další článek!! :)
    Nikus

    OdpovědětVymazat
  28. To je paráda, nemůžu se dočkat dalšího článku !!! :D
    A k tý řasence a řasám, úplně chápu, jak ses cítila. Připadala sis s tim nánosem krásná a s normálním nánosem ošklivá vid? Znám to !!! :D:D
    M.

    OdpovědětVymazat
  29. Aaaa nejlepší článek!:D
    Ty řasy jsou fakt síla, ale s tou čelenkou na těch novějších fotkách se mi moc líbíš, taková roztomilá panenka :)
    Jinak můj "vývoj" co se obékání týče byl taky dost bouřlivý - a úplně se poznávám, tu stříbrnou Converse tašku jsem taky měla a milovala, taky za první vydělané peníze, byla moje vysněná :D A k tomu první conversky, které jsem nosila v kuse snad dva roky :D
    Jinak - zvonáče, děsivá trička s potiskem, barevné pásky....všichni jsme byli na základce stejní. A pozdeji jsem zase nosila hrozně moc makeupu, neustále žehlila vlasy (které mám rovné pod přírody) a oblékala se do nevskusných hardů z New Yorkeru typu džínová sukně, průhledné legíny do půlky lýtek, barevný pásek, kabelka s velkým nápisem Adidas a tričko s něčím třpytivým, :DD

    OdpovědětVymazat
  30. skvelej clanek' :)
    jinak mas spatne nazev je to as time goes by

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dekuji mockrat :)
      jinak vim, ze mi radilo par lidi, ze to ma byt tak, jak rikas Ty, ale kamarad z Kanady mi rekl, ze tam ma byt i to 'a', tak ted nevim :D

      Vymazat
  31. parádní fotky :D neskutečný, jak se člověk dokáže změnit, já se nemůžu dočkat té části, kdy si došla k tomuto stylu! :) Míša

    OdpovědětVymazat
  32. Teda to je super! Určitě další článek, hrozně mě tenhle bavil! :D Změnila ses neuvěřitelně, paráda!

    OdpovědětVymazat
  33. Eliško, trošku off topic.. nevíš jak přežil povodně radotínský sekáč? Obávám se, že ho to trošku chytlo.. Jen jestli bydlíš poblíž a máš přehled jestli má pořád otevřeno, případně tušíš-li kdy znovu otevře.. Díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak koukám, že už se tě na to někdo ptal :))

      Vymazat
  34. Eliško tohle je naprosto úúúúžasnej post, hrozně se těšim na další :D Seš bezvadná :) Překvapilo mě, jak jsi za celkem krátkou dobu vystřídala tolik různých stylů :) Já sem se našla hned v první trojici fotek, taky jsem se přesně takhle oblíkala na základce, bylo to hrozný a dneska se tomu směju :D

    OdpovědětVymazat
  35. mas moje uznanie !! :D ale vidim, ze vsetci sme tak vyzerali.. neviem preco mam pocit ze dnesne decka su stylovejsie ako my!

    OdpovědětVymazat
  36. Super článek. S těmi blonďatými vlasy vypadáš úplně jinak :)

    OdpovědětVymazat
  37. Paul Frank býval můj Bůh :D Mylím že jsme všichni byli stejní. Na druhou část se těším ;)

    OdpovědětVymazat
  38. úžasnej článek! už se těším na další část :D :)

    OdpovědětVymazat
  39. úžasný článek! určitě chceme další :) jinak opravdu jsi se změnila! :)

    OdpovědětVymazat
  40. Musim se přiznat, že jsem se začetla tak, že jsem zapomněla sníst večeři.:D Vážně skvělej článek!:) Tvoje proměny jsou neuvěřitelný..

    OdpovědětVymazat
  41. čoveče, tys byla náhodou pěkná holka=)...ale myslim, že je dobře, že tvoje pipinkovská éra dávno skončila, tohle ti sedne víc (nemyslim vlasy ale styl oblíkání)

    pragueneedsmorestyle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. samozřejmě jsem myslela tu "opičí" éru, boho čelenky ti moc slušely=)

      ale ty řasy!!! z toho se mi chce blejt, vždycky když to na někom vidim...sorry:D ještě že už to nemáš

      Vymazat
  42. jee, ty světlé vlasy (v období čelenek) ti hrozně sluší, i ty šaty :P a kozačky..

    OdpovědětVymazat
  43. super článek :) a s těmi blonďatými vlasy jsi byla roztomilá.B

    OdpovědětVymazat
  44. Páni dřív jsi byla pěkná, kdo by to byl řekl, když se na tebe teď podívá...a možná, že jsi měla i jiné koníčky než se jen podnapilá a zhulená válet bůhví kde a bůhví po kom.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi sis me s nekym spletla nebo mas hodne spatne zdroje :). Pekny vecer preji.

      Vymazat
  45. teda Elis, prošla si obrovskou změnou :D ale stejně jako víno zraješ do svého nejlepšího období, alespoň dle mého názoru :) hodně si mě překvapila! každopádně blond Ti docela slušela, nebylo to nejhorší :)

    OdpovědětVymazat
  46. super článek, určitě udělej i další!
    a můžu se říct, že se v tom sama hodně vidím...taky jsem si prošla "hip-hop" fází a disco fází :D měla jsem černou palici, v který jsem vypadala hrozně...

    když se na moje fotky koukám tak kroutím hlavou, ale myslím, že to k dospívání patří, prostě jsem se hledala :)

    OdpovědětVymazat
  47. Tak tenhle článek mě opravdu pobavil :D
    Určitě se shodujeme v Kamikaze, disko éře a tuně řasenky na očích:D Mě teda naštěstí řasy nevypadaly(zatim), díkybohu! :D

    OdpovědětVymazat
  48. No tak to je pecka! Suprovej článek ;)
    Je mi 16 a prožívám takovou menší krizi osobnosti. Mám svůj blog a vzhlížím k blogům krásných holek s originálním stylem a oblečením (jako jsi například ty):) no a jak to bývá, připadám si tlustá a nevýrazná a neoriginální. A zapomínám, že mi je stále šestnáct, že ještě mám kus cesty před sebou a že i vy jste dospívaly a hledaly se..(třeba ze mě bude někdy taky krasavice..haha :D)
    Když tady, mezi těma všema perfektníma fotkama vidím tyhle fotky-děsivého dospívání, docela mě to uklidňuje a dává jakousi ,,naději"?..

    Musím říci, že ti to slušelo i s blonďatými i s těmi hnědými, ale ty zrzavé!!!-s těmi jsi největší kočka!
    Co se týče mě-já se začala trochu více odlišovat od stylu oblíkání mých spolužaček v osmé třídě. Nosila jsem ten rádoby elegantní styl (šátky, sukně, podpatky, rtěnku..) To začaly ty květované potisky, hnědé boty a kabelky, retro brýle, čelenky. Předtím jsem byla hoperka...a ještě předtím jsem milovala New yorker..no to je pojem sám o sobě :D
    Teď se snažím si svůj styl najít a dost to střídám abych zjistila, v čem je mi fajn :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji Ti za jeden z nejkrásnějších komentářů, které jsem kdy na blogu měla. Přeji Ti mnoho úspěchů v tom hledání sebe sama, myslím, že k tomu také jednou dojdeš, jako jsme došly všichni. Budu Ti držet palce a btw, pochopila jsi tento článek nejlíp, ze všech. Chtěla jsem tím dát najevo, že člověk musí ke svému stylu dospět, zkoušet a experimentovat, než příjde to pravé.

      Vymazat
  49. miluju tu tvoji fotku, kde je na pozadí Praha s Nuselákem :)
    aaa k mýmu vývoji patří snad jen krátké vlasy na kluka :D radši nevzpomínat :DD

    OdpovědětVymazat
  50. 5. fotka od začátku a ta v tom šedym na lavičce uplně best!! uplně někdo jinej :O vubec bych tě nepoznala..

    OdpovědětVymazat