pátek 1. února 2013

my pleasure


Slíbila jsem vám berlínský new in, o který jste mě prosili v postu o Berlíně, takže tady je. Nafotila jsem i nějaké další věci, které mi chvíli před návštěvou Berlína přibyly do sbírky. Všechno jsem ale nefotila, protože, například nový baťoh z C&A jste mohli vidět v minulém outfitu, stejně tak, jako nové boty i košili. 
V komentářích jste mi psali, jestli bych nemohla také napsat něco o cenových rozdílech v Berlíně, o tom, jestli jsou tam vintage shopy dobré a levné, atak dále. Takže se pokusím vám to trochu přiblížit při popiscích k oblečení a věcem :).
Šortky (oboje) jsem kupovala v GARAGE second handu. Ty první, bíle, jsou, jak jste si mohli všimnout, z levisu a ty druhé jsou od neznámé značky. Za levisky v tomto second handu nedáte víc než 5 euro, což je v přepočtu něco nad 100 korun, takže se to opravdu vyplatí. Většinu z nich tam máte na váhu, takže u pokladny vám je vezmou z košíku a zváží, podle toho se určuje cena čehokoliv, co je v sekci 'na váhu'. Ty druhé byly za 10 euro a jsou úžasně punkové, takže se nemůžu dočkat léta, až je vytáhnu ke křiváku a creepers :).

Kratší, plisovanou a jednobarevnou sukni nad kolena jsem hledala strašně dlouho. Doma už mám maxi a jednu těsně pod kolena, takže tyto mi přímo chyběly do sbírky. Jsem ráda, že jsem (opět) v GARAGE second handu objevila černou i bílou. Za každou jsem dala 10 euro, což je naprosto božská částka.


Dalšími skvělými kousky z GARAGE second handu jsou toto levis tričko (ve výprodeji a sekci s tričkami za 1 euro) a lacláče. Na tričku se mi líbil ten znak, to, že je levis jsem zjistila až doma :D. O to šťastnější jsem byla. V sekci triček za 1 euro jich měli asi milion, ale neměli jsme tolik času to tam prohrabávat, každopádně myslím, že skvělé kousky by tam našel každý z vás. Nejlepší na tom bylo, že vše tam mají seřazené podle barev, takže jsme koukali v sekcích s našimi oblíbenými barvami. A lacláče ? Po těch už toužím pěknou dobu, ale u nás v sekáčích jsou nesehnatelné. Ty byly, stejně jako levisky, na váhu. Takže jsem za ně dala nějakých 5 euro.

V PRIMARKU jsem narazila na tento skvost v podobě naušnic. Dvoje křížové (jedny stříbrné, druhé zlaté), které jsem dlouho sháněla jsem tam sehnala za nejvěritelných 1,50 euro. A tento ear cuff (který jsem si mimochodem objednala z ebay.com, ale nepřišel mi, takže můžu být ráda, že jsem ho v primarku koupila). Tuto úžasnou krabičku s retro vzorem jsem v Berlíně nesehnala, ale myslím, že stojí za vyfocení. Prodávají jí v ČR v luxoru a jsou v ní mentolové bonbony. Já jsem si jí kupovala hlavně kvůli té krabičce, protože je dokonalá. Mají tam milion různých druhů a potisků, takže já určitě nezůstanu jen u jedné.

Aztécká sukně je ze second handu RADOTÍN, ale myslím, že také stojí za vyfocení. Kupovala jsem ji už dřív, ale bohužel je na ní ještě celkem zima, má totiž obrovský rozparek, takže se bude na jaře hodit. Cena 30 kč je na ní snad to nejkrásnější. Druhá, vínová, je z PRIMARKU a je to klasická áčková sukně, která se vždycky hodí.
A co dalšího se dá v PRIMARKU sehnat za krásnou cenu 13 euro ? Tyto dvoje šaty. Vyfotila jsem je pouze v detailu, ale určitě je na mně uvidíte, takže v outfitu budou lépe vidět. Líbí se mi na nich ty pocvočkované detaily. První jsou maxi, dlouhé až na zem a vínové jsou asymetrické, něco na způsob TĚCHTO z gina tricot.

GARAGE second hand - no řekněte mi, kde jinde dáte za tak úžasnou košili 1 euro ? Plánuju si ji ještě vydoityoursefovat, chtěla bych ji polepit nějakými kamínky :). A tento svetr půjde úžasně k těm punk šortkám.

Ani jedno z toho, co vidíte na obrázku jsem si v Berlíně nepořídila. Tuto krásnou (pro mě penězenku) mi dala Pavlínka k Vánocům. Chtěla jsem ji už od minulé návštěvy Berlína, kde jsem se do ní v ZAŘE zamilovala. A miluju ji čím dál tím víc. A svetr z H&M TREND, zlevněný z 1500 kč na 200 kč považuji za jeden z nejlepších slevových úlovků, který vůbec v šatníku mám. Je celý vlněný, takže ideální do zimi, která teď je.

O přípravcích ZIAJA jsem četla u Sabinky na blogu a moc mě zaujaly, takže jsem si koupila noční i denní krém a zatím jsem spokojená. Dále jsem tam našla i speciální krém pro okolí očí, a jak jsem se (opět) u Sabinky dočetla, měla by se právě na tato místa používat jiná kosmetika, než na obličej. Já navíc trpím kruhy pod očima, takže je to pro mě zvlášť důležité. Zatím si ho nemůžu vynachválit. Měli ho v akci za 30 kč, takže jsem si řekla, že za zkoušku nic nedám. A rtěnka ? Teď prosím ovace :D, protože dlouho jsem hledala rtěnku s tak skvělou barvou, konzistencí, a navíc cenou. Vyzkoušela jsem si jí u Terezky na silvestra a věděla jsem, že jí musím hned mít. Je v odstínu 169 a (jak jsem později sama zjistila), v Praze není k sehnání. Prošla jsem snad všechny drogérie, včetně specializovaných a nenašla jsem ji. Rozhodla jsem se, že si jí objednám z internetu, ale nebyla v nabídce ani na stránkách rimmelu. Proto jsem poprosila Terezku, ať mi ji v jejím bydlišti koupí a přiveze. Děkuji Terí ♥.

Takže abych to nějak shrnula. 
PRIMARK - dost populární svými nízkými cenami. Ano, opravdu jsou tam ceny nadmíru nízké, a to se týká hlavně bot a doplňků. Ceny oblečení se pohybují od 3 eur do 60 eur. Vyplatí se hlavně na basic kousky, ale ty jsem si nekupovala, protože jsem měla mini kufr a nevím, kam bych to všechno narvala. Z primarku jsem si přivezla ještě takové roztomilé černé ponožky s volánky, ale ty jsem bohužel zapomněla vyfotit.
SECOND HANDY - s Pavlínkou jsme v létě navštívily více second handů, než my teď s Terezkou. Byly jsme pouze v jedno, právě v garage second handu, a to hlavně proto, že jsem věděla, že je největší a s nejnižšími cenami. Ceny jsou tam různé. Najdete tam věci za 1 euro, ale klidně i za 70. Nám se tam líbily kožichy, kterých tam měly opravdu požehnaně, bohužel byly všechny tak divně dlouhé a dražší. Mně se tam líbil jeden křivák, byl za 70 euro, ale byl z pravé kůže, což si myslím, že je celkem dost dobrá cena. Bohužel mi byl velký. 
H&M, MANGO, ZARA, BERSHKA,... atak dále - je pravda, že oproti ČR jsou tam ceny nižší, ale zase né o tolik. Není to totiž změna v řádu tisíců, ale pouze v pár stovkách. Musím říct, že v létě tam měli i zboží, které se v ČR v tu dobu ani neprodávalo, ale když jsme tam byly s Terezkou, tak tam nic nového (lepšího) neměli. Většinou bylo zboží rozebrané (důvodem byly určitě slevy) a ze starých kolekcí. Já jsem si z těchto obchodů vybrala pouze jednu jedinou věc. A tím je maxi sheer skirt, kterou jsem dlouho sháněla. Kupovala jsem ji v BERSHCE za 19 euro. Na fotkách není, protože není samostatně moc fotogenická :D.

Ještě bych se ráda zmínila o Rolling stones mikině, kterou jste mohli vidět na úvodní fotce. Myslím, že to je jeden z mých nejlepších berlínských úlovků. Nějak jsem teď přesedlala na mikiny a ráda bych si jich pořídila víc. Tuto jsem koupila, jak jinak, než v PRIMARKU a mohli jste jí na mně vidět TADY .

Mým největším potěšením za poslední dobu jsou tyto hodinky. Nikdy jsem nikterak na hodinky nebyla. Mám pouze jedny, které můžete občas vidět v postech, ale ty jsou spíše módním doplňkem (ani nefungují). Takže pokud se někde dívám, kolik je hodin, je to pouze na telefon. Ale to se (doufám) teď změní. Protože jakmile se uzdravím a nechám si tyto hodinky značky GENEVA zmenšit, už je nesundám z ruky. Jsou dokonalé, pořád se na ně musím dívat a obdivovat je. Vždycky se mi líbily hodinky od MJ A MK, ale nevěděla jsem, jestli se mi vyplatí je kupovat, když vlastně na hodinky nijak vysazená nejsem. Takže jsem zvolila levnější alternativu z EBAY.COM v podobě těchto. Našla jsem značku geneva, která vyrábí opravdu spoustu, spoustu druhů s různým designem, takže je zapotřebí hledat a brouzdat se miliony stránek na internetu. Věděla jsem, že chci nějaké velké a zlaté, až jsem našla tyto. A ve skutečnosti jsou ještě krásnější, než na fotkách. Já si budu objednávat další. Chci ještě silver a golden rose, tak uvidíme. Pokud budete chtít, určitě vám mileráda udělám recenzi na prodejce z ebay. Protože vše přišlo, jak mělo, perfektně zabalené, včas a ještě s krásným vzkazem uvnitř, takže můžu jedině doporučit. Takže, pokud budete mít zájem, dejte vědět do komentářů :).


A co za poslední dobu udělalo největší radost vám z věcí, které jste si koupili nebo dostali ? :).

22 komentářů:

  1. paráda, všechno do jednoho !!! mě udělal největší radost kabát ze slev ze Zary - dokonalost :)

    http://franchemeetsfashion.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. skvělé věci sis koupila. zlaté hodinky už taky nějaké chci, nekonečno šortek a triček a sak a kožených bund :D achjo, na jaro mě vždy přepadá mánie, je to moje nejoblíbenější roční období :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ano, ano, ano, Eliško, prosím, udělej recenze na prodejce ebay!

    OdpovědětVymazat
  4. hodinky jsou nadherny! doufam, ze te kremicky nezklamou <3

    OdpovědětVymazat
  5. skvelé úlovky! :) a tie hodinky sú krásne :)

    OdpovědětVymazat
  6. prosím urob recenziu na predajcu ebay tých hodiniek !:) sú skvelé!

    OdpovědětVymazat
  7. super úlovky :) a ty hodinky jsou dokonalý :)

    OdpovědětVymazat
  8. Uuu, to je nadělení. :) No, taky bych chtěla sehnat vlněný svetr za 200,- !! :D
    Ela

    OdpovědětVymazat
  9. tak to je super, peněženka je naprosto skvělá!
    a těším se až uvidíme sukně a šaty na tobě!

    OdpovědětVymazat
  10. Ta peněženka! ♥ Ale Eli, do zimy, ne do zimi :(

    OdpovědětVymazat
  11. stones tričko je boží! zrovna je poslouchám <3

    OdpovědětVymazat
  12. nádhera nádhera nádhera!! ty náušnice s křížem jsou parádní! a co se týče těch hodinek? díkyy Elinko!! :D už dlouho se dívám po nějakých zlatých, ale že bych za ně chtěla dávat tisíce, to tedy ne :D ted jsem se dívala na nějaké od této značky a dají se tam najít opravdu poklady ;)

    OdpovědětVymazat
  13. Páni, skvělý věci, taky jsem si v Berlíně nakoupila, ale jen v Primarku :)

    OdpovědětVymazat
  14. strasne se tesim na ty saty v outfitech :)
    Ady.

    OdpovědětVymazat