středa 11. dubna 2012

London, the city of PUNK

Vy, kteří čtete můj blog od počátku, si možná pamatujete na TENTO článek, kde jsem mimo jiné psala i to, že mým životním snem je život v New Yorku. Ano, navštívit New York bych si pořád moc přála, ale, jak se říká, "člověk míní, pánbůh mění". A tak svým snem odteď nazývám život v Londýně. 

Je pravda, že jsem Anglii odjakživa neměla ráda (přesto, že jsem v ní nikdy nebyla), byla mi svým způsobem nesympatická, ani jsem neprahla po navštívení právě této země. Každopádně, když jsem dostala příležitost podívat se tam, začala jsem se opravdu těšit a nechápala jsem, kde se ve mě ten odpor k Anglii vzal. A když jsme tam přiletěly, věděla jsem, že tenhle stát a hlavně město (Londýn), budou pro mě neskutečná láska. V několika krátkých bodech bych Vám ráda napsala proč :).


  • Jsou tam nejkrásnější lidi na světě. Nikdy jsem tolik nádherných, stylových a pozitivních lidí neviděla. Jsou plní energie a života, jejich optimismus z nich jen sálá. Věděla jsem, že lidi tam mají styl, ale že až takový ? Opravdu jsem kolikrát stála s otevřenou pusou.
  • Je to město punku, vzniklo zde několik punkových kapel a proto z tohoto místa rock jen sálá. I z lidí, kteří si jedou zavedený styl kapel, málem jsem umřela, když jsem viděla Camden. Spousty lidí povídá, že dostali infarkt ze 4 patrového TOPSHOPU, já jsem naopak měla infarkt z Camdenu, a to myslím vážně :D Mě v jednu chvíli bilo srdce tak, že jsem opravdu myslela, že to tam se mnou sekne. Všude, kam jsem se podívala to bylo dokonalé, punkové.. a když mi v jednom metal shopu v Camdenu zahráli mojí nejoblíbenější od mých nejoblíbenějších foo fighters, málem jsem se štěstím rozbrečela. 
  • Atmosféra, která tady sála je neskutečná. Nabíjí Vás inspirací, energií a optimismem. V Londýně se prostě musíte usmívat, jinak to nejde. 
  • Ulice jsou nejčistší, které jsem kdy viděla. Není na nich jediný "vajgl" ani odpadky, nic. Přesto, že v Londýně potkáte odpadkový koš opravdu málokdy. 
  • Kdo by nemiloval červený double - decker a veteránský taxíky.
  • Diskanta tam nepotkáte, stejně tak jako barbínu (jeden z hlavních důvodů, proč Londýn milovat :D).
  • Všichni nosí jen vansky, conversky, martensky a creepers  a všem to strašně sluší, ať už si k tomu vezmou cokoliv.
  • Obchody jako urban outfitters, aperican apparel, rokit, aldo, topshop, atp.. 
  • Nejkrásnější anglické domy, které jinde nejsou. Ty červené cihly nejdou nemilovat.
  • Ať už si na sebe oblečete COKOLIV, lidé se na Vás budou usmívat.
  • Když pojedete ráno do práce, v metru Vám cool týpek bude hrát na kytaru led zeppelin a do toho zpívat, né jako v ČR, bezdomovec, který třikrát zapíská na flétnu. V Londýně Vám u toho týpek plný energie ještě zatancuje a usměje se na Vás. 
  • Podchody jsou plné umění, a krásných kreseb.
  • Zapomeňte na to, že jsem říkala, že celočerné outfity nejsou můj šálek kávy. Po tom, co jsem je viděla v Londýně jsem se opravdu hodně inspirovala.
  • Lidé tam nejsou tak "uniformovaní" jako v ČR, jsou nedbalý, mají roztrhané silonky a vypadá to dobře, rozcuchané vlasy a vypadá to dobře, neupravený šátek a detaily a vypadá to nejlíp. Přesně tohle nejvíce miluji, nedbalost.
  • Mám ještě milion bodů, ale tihle jsou nejdůležitější, ale klidně Vám jich někdy vypíšu všech milion :D 

























Původně jsem Vám tady chtěla rozepsat jednotlivé dny do detailů, kde jsme byly, jak se nám to líbilo atp. Ale přišlo mi to moc zdlouhavé a pro Vás až nezajímavé. Původně jsem chtěla psát i tipy, jaké psala Pavlí na svém blogu na různé obchody, dopravdu a ubytování. Ale téměř se s jejím článkem ztotožňuji, takže pokud ho ode mě nebudete extra vyžadovat, tak si přečtěte ten její - TADY. Zítra se pokusím přidat new in :). 

44 komentářů:

  1. Super článek. :-) Těším se na new in!

    OdpovědětVymazat
  2. Mám z tvých pocitů husí kůži a naprosto Tě chápu...:-D:-D Nádhera..:-))

    Helča

    OdpovědětVymazat
  3. Eliso, já byla v londýně minulé léto a nechtělo se mi vůbec domu. Přesně si vystihla angličany a jejich úžasnou plejádu outfitů. Tvým článkem jsem si připomněla i mé vzpomínky na dobu kdy jsem tam byla, tešila jsem se na články a fotky, které budeš spolu s Pavlínou publikovat. England <3

    OdpovědětVymazat
  4. Ja presne tenhle pocit mela z Parize, Londyna a New Yorku. Nabita dojmu a naprosto nadsena, vyjmenovala bych z fleku tisice duvodu, proc se mi tam libilo... Ale New York vede, ma oproti tem zbylym mestum proste neco navic.... nejvic se tam chci vratit :)

    http://ivetsperspective.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  5. Po navsteve Londyna jsem mela stejny pocity, ze bych se tam nejradsi prestehovala :)

    OdpovědětVymazat
  6. Na té poslední fotce moc stylových lidí teda nevidím:)) Londýn je fajn, ale po tom, co jsem poznala angličany blíže, mě už tak neuchvacuje:)

    OdpovědětVymazat
  7. super článek, já byla jen v Manchesteru a byla jsem z něj taky nadšená, ale věřím, že Londýn by mě uchvátil víc :)

    M.

    OdpovědětVymazat
  8. presne takéto pocity som mala minulý rok v Londýne ja.. dokonalé tam je úplne všetko!

    OdpovědětVymazat
  9. Souhlasím se vším, v Londýně jsem byla a letos pojedu znovu a těším se strašně moc! Ty stylové lidi jsi vystihla, vždycky nevím, kam se mám dívat dřív a v jednom z těch cihlových domů bych nejradši bydlela a to napořád! Ale ty čisté ulice, to jako vážně?? Já jsem zažila něco jiného, bydlela jsem kousek od King's Cross a takový bordel, co tam byl, odpadky na zemi, kelímky od piva úplně všude, místo košů samé velké igelitové pytle které byly všude... to bylo na mě moc. Ale přesto s tebou souhlasím, že Londýn je prostě a jednoduše úžasný! :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Velmi dobry clanok, s priatelom sme si kukali Tvoje fotky z Londyna a su take fantasticke, ze cez leto tam pojdeme aj my :)

    OdpovědětVymazat
  11. Skvělý článek. Můj sen je taky žít v New Yorku, ale věřím, že Londýn je taky úžasný! :)
    www.tickettomyfashion.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  12. ach, muj clovek. ja teda mela UK rada vzdycky, me prave zase nelaka NY - na podivani jo, ale zbytek ne:D jinak zivotni sen je zit v Londyne. Nebo kdekoliv v Anglii:D
    a Camden♥ ja od tam 'mam' zase Amy Winehouse, tak je to asi nastejno:D

    OdpovědětVymazat
  13. Tak tady k tomu článku prostě musím napsat komentář, jeden z článku kterej mě v posledních dvou týdnech chytnul za srdce ♥ Přesně jsi napsala důvody proč bych chtěla žít v Londýně :) Vždycky po přečtení podobného článku, mám chuť se zvednout obout si tenisky, červené ryfláče a křivák a čekat na odlet do Londýna:) Děkuji ti za připomenutí tohohle stavu srdce :)

    OdpovědětVymazat
  14. teď je mi ještě víc líto, že se tam nikdy nepodívám, to bych se asi zbláznila než si na to všechno našetřím a když už mi bude o pět let víc, tak svět bude zase jinde...upřímně všem závidím když se můžou takhle někam podívat a porovnat podmínky :)
    a strašně bych chtěla vidět ty lidi tam a všechno :)

    OdpovědětVymazat
  15. Super článek, užívej si tam:))

    OdpovědětVymazat
  16. máš creepers na sebe? ._.
    úžasny post!: )
    http://fraisesdeluxe.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  17. doufám, že se tam v příštích letech podívám :)

    OdpovědětVymazat
  18. prajem ti, aby si tam žila! :D Už sa teším, keď tam pôjdem ja a na new in sa strašne teším.

    OdpovědětVymazat
  19. V Londýně jsem byla už dávno a musím s tebou souhlasit. Je to tam úžasný. A taky stejně jako ty, jsem byla unešená z Camdenu! Nejradši bych se tam přestěhovala. Od té doby, co jsem se tam podívala, je to moje nejoblíbenější země. Ach.

    OdpovědětVymazat
  20. skvělý článek, Eliško piš víc, hezky se to od tebe čte :))a myslím, že rozepsat podrobně jednotlivé dny by rozhodně nebyl nudný článek:)

    OdpovědětVymazat
  21. foo fighters že hráli v obchodu? jo, já vím proč londýn miluju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já málem umřela.. nebo respektive, myslela jsem, že už jsem umřela a jsem v nebi, a to jsem tam opakovala pořád dokola :D v Camdenu

      Vymazat
  22. Super článek, já tam chci taky, hrozně jste mě s Pavlínkou navnadily :)

    OdpovědětVymazat
  23. Krásny článok, aj z neho sála optimizmus, muselo ti tam byť vážne skvelo :)

    OdpovědětVymazat
  24. Já právě miluju Anglii strašně moc a chci tam moc moc jet o prázdninách,vyjmenovala si tady několik hlavních důvodů proč!:))
    krásnej článek!

    OdpovědětVymazat
  25. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  26. Byla jsem v Anglii, respektivě v Londýně několikrát. Musím říct, že když jsem tam byla poprvé se školou, musela jsem se stydět za ty české vesnické burany v šusťákových bundách a teniskách. Nemohla jsem spustit oči z všech těch nádherných slečen, co sice byli oblečeny podle stejného stylu, ale kdo by nebyl, když tričko se dá sehnat od 1 libry. A nejvíce mne snad uchvátily ty málé děti v uniformičkách, takového černouška v červeném svetříku bych si domů odvezla hned. A nevím proč, ale ať jsem kdekoliv jinde,než v Čechách, Paříž, Vídeň, Londýn, všude na mne sálá taková pohoda a svoboda. Lidem je tam jedno, že si sednou na schody a jedí jogurt, neodsuzují hraní na ulicích a tanec v parku. :)
    Jen anglická strava mi moc nesedla, pokaždě jsem tam přežila jen díky cookies,brownies a klasické pizze nebo jídla z KFC.:D
    A moc se mi líbí tvá barva pleti na fotkách, taková čístá, sněhurkovská, bez makeupová...prostě anglická! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Ti strašně moc <33 s tím jídlem naprosto souhlasím !

      Vymazat
  27. Moc pěkně napsaný článek... :) Muselo to tam být super, už jen ze článku,jak o tom píšeš... a těším se a New In :)))

    OdpovědětVymazat
  28. Primo znam ten pocit, mam tuhle lasku s New Yorkem, jako bych se tam narodila, ale nekdo me potom rychle odvezl do Ceska:D Tak snad se nam to vysnene bydleni jednou splni:))

    OdpovědětVymazat
  29. No a tak já to mám s Paříží!:-) Ale jednou se tam přestěhuji, stále věřím <3

    OdpovědětVymazat
  30. krásný článek! muselo to být prima, hned bych tam taky jela :)

    OdpovědětVymazat
  31. V Londyne ziju a ty same pocity mam z New Yorku. Jenom kdybys tu bydlela, tak by se par bodu z tveho clanku zmenilo. V Camdenu jsou vetsinou turiste nebo cizinci, takze to neni prava Anglie. S tou cistotou souhlasim mozna tak v zone 1 nebo v peknych ctvrtich jako Notting Hill, Hamstead, Dulwich atd...Jinak je tu spiny a spiny...v lete, kdyz si tu date sandaly, tak se vratite z cernyma nohama domu a to doslovne :) Barbin je tu milion, staci si zajit o nejakych members night clubs... :)Ale jedna vec je super, opravdu si tu clovek muze dat co chce a nikdo blbe nekeca a necumi. Jsem rada, ze sis to uzila. Hezky den. xx

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presne tak, staci tady chvily zit a hned se ti zmeni nazor na celou Anglii a hlavne na anglany, kteri teda prijemni vubec nejsou. A holky se neboji oblict tak aby jim vsechno lezlo ven z satu!

      Vymazat
    2. Chtela jsem puvodne reagovat a trochu utlumit nadseni, ale koukam ze nejsem prvni :-) Souhlas, taky uz tu par mesicu ziji a je to jine nez ten prvni dojem. Ale porad dobre, jsem tu spokojena...Ale najdes spoustu veci po kterych by se Ti styskalo. Praha je pro me porad krasne mesto. Co se tyce obleceni, tak samo Londyn Prahu valcuje ale treba pivo. Pff :-D

      Kristy

      Vymazat
  32. Nikdo mi nevěří, že jedním z mých největších snů, je navštívit Londýn! Všichni pořád melou dokola New York, L.A, Las Vegas.. Když řeknu, že bych radši do Anglie, koulí na mě očima, že je to moc konzervativní a nudné. Není! Nikdy jsem tam nebyla, ale strašně mě láká ta pohoda, atmosféra. A po přečtení tohohle článku bych se tam chtěla podívat ještě víc, protože tohle přesně hledám <3 mám strašnou radost i za tebe, úplně jsi mi zlepšila den!

    OdpovědětVymazat
  33. nech zije londyn :) raz tam pojdem tiez, ja to viem!!! :D

    OdpovědětVymazat
  34. Ono existuje místo bez diskantů? Jedu se tam nastěhovat! :D

    OdpovědětVymazat
  35. ani nevieš ako si ma teraz naladila na londýn! s kamarátkami sme dohodnuté že keď zmaturujeme ideme do new yorku (ešte 4 roky :D), musím teraz vymyslieť kde vopchám londýn :D

    OdpovědětVymazat