čtvrtek 15. března 2012

Can you help me, please ♥ ?

Kdo někdy čtete můj FORMSPRING, tak víte, že za necelé tři týdny jedeme s Pavlínkou do Londýna. Miluji cestování, ale bohužel jsem za k němu neměla příliš mnoho příležitostí, takže jsem neuvěřitelně šťastná, že se někam můžu podívat :). Ke štěstí mi bude stačit dýchat ten anglický vzduch, vidět všechny ty nádherné a historické budovy a také (vzhledem k tomu, že nedbalý styl Angličanek patří k mému nejoblíbenějšímu) koukat na ty kvanta stylových lidí. Každopádně, strašně ráda bych tam nakoupila věci, které v ČR nejsou tolik k sehnání a podívala se po nějakých obchodech (zejména pak PRIMARK, TOPSHOP, URBAN OUTFITTERS, AMERICAN APPAREL), vintage shopech (kdo mě zná, tak ví, že na ty se těším nejvíce :D) a také nějaký blešák (po tom toužím už od doby, kdy jsme se rozhodly, že tam pojedeme). Pak bychom se rády podívaly do muzea voskových figurín, na London eye, atak podobně. 

Takže, Vás prosím, jestli byste nebyli tak hodní a ti z Vás, kteří v Londýně byli, jestli by nám neporadili, co stojí za shlédnutí, kam jít nakupovat, kde je to krásné, kde fotit, kam na jídlo, na kávu, na drink, nebo jaké si koupit jízdenky na metro, které památky navštívit, atak podobně. Vím, že je tohle takový post-nepost, ale opravdu byste mi strašně moc pomohli. Budeme ubytované v Camdenu :).


LONDON







TOPSHOP

PRIMARK

FLEA MARKET




SECOND HANDS



Někdy za 14 dní přidám wish list, co všechno bych si z Londýna chtěla přivézt. A Vás tedy prosím o rady, poznatky, zážitky, zkušenosti .. kamkoliv, email, formspring, komentáře..

MOC DĚKUJI !  

27 komentářů:

  1. Jů tak to Ti moc přeji, plno mých přátel tam bylo a maximálně si to užili!:)

    OdpovědětVymazat
  2. Zkus napsat na bombaboom.blogspot.com. Anet v Londýně byla a třeba něco poradí :)

    OdpovědětVymazat
  3. urcite sa ti oplati ist do westfieldu stratford, to pojdes central line a vystupis na stratforde a rovno do nakupneho..su tam vsetky obchody ako na oxford street typu forever 21 a primark, ale bez tych davov, jedine topshop je tam dost maly, ale inak super..potom na brick lane byvaju cez vikend same vintage stanky a vychytavky a tak celkovo tam v okoli liverpool street a bricklane cize shoreditch sa da toho vela najst a mega vela stankov je tiez teda v camdane a este portobello market v notting hille je super..celkovo si myslim, ze tam hocikde nieco najdes:)..majte super vylet! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Před 3 týdny jsem se z Londýna vrátila a ráda bych se s Tebou o pár drobností (které už stejně určitě víš :D) podělila..:)
    Já byla na zájezdě se školou, takže to byly hlavně památky, památky a zase jen památky, ale našla jsem si čas i na nějaké to nakupování (zvlášť na Oxford St.!!!!). Rozhodně si ušetři dost peněz na Madam Tussaud & London Eye- co se týče jednotlivých vstupů- LE mě vyšlo na nějakých 19 a MT vyšla něco málo přes 20 myslím (ale tam jsem nebyla ;). Vím, že na London Eye prodávali zlevněné vstupenky na LE a zároveň do MT :) Nebo náš hotel nabízel zlevněné vstupenky do MT ;) (a rozhodně nevzdávejte stání ve frontě na London Eye- jde to opravdu rychle ;) a v Madam Tussaud se prý čeká fronta na každou figurínu :/)
    Určitě se zastavte v noodle baru Wagamama. My byli u Tower Bridge a byl to nej oběd! Moc dobře vaří (a za dobrou cenu!) a vedle něj byl Subway se zmrzkou Ben&Jerry's! <3 :D
    Co se týče obchodů, krásné výlohy na obdiv najdete na Oxford St.- Selfridges, nebo v Harrods! :) Alespoň my museli zůstat při obdivu výloh :/
    A nakupovaly jsme přesně v těch obchodech co si psala- Primark na Oxford St.- větší nával jsem v životě nezažila, vynahraďte si na to opravdu dost času a nervů (na kabinku se čeká pekelně dlouho), někdo na netu radí, že ostatní Primarky nabízí to stejné a není tam takový nával, tak můžete zkusit :)
    Na Oxford St. jsme navštívily i Forever21 <3 To je láska na celý život, ke kterému jsem se naneštěstí dostala bez peněz :/ :S
    A Topshop rozhodně vyzkoušejte naproti Harrods a něčeho se drž až budeš scházet do patra -1 s botama.. JÁ MÁLEM OMDLELA a prosila jsem kamarádku, jestli mě tam do konce života nechá! :D
    A abych nezapomněla na svoje oblíbené Accesorize (na Oxford St. nebo kousek od Harrods)- já osobně ho miluju! :)
    Co se týče lístků na metro, nám naštěstí poradili učitelé, ale nic těžkého to není. Na naší stanici (nevím jestli je to na všech) byly automaty, ale naštěstí i okénka, takže tam turistům hodně radili ;) A metro pochopíte brzy, vypadá složitě, ale je to brnkačka ;) (pochopila jsem to i já! :D)
    Doufám, že to dává trošku smysl a alespoň trošku jsem Ti pomohla..;)
    Terka -_-

    OdpovědětVymazat
  5. Už som Pavlínke písala moje tipy, som si istá, že sa nestratíte a všetko si dostatočne užijete! Len prosím nechoďte do múzea voskových figurín.. čaká sa tam viac ako hodinu, je tam plno plno turistov a naozaj to nestojí za to. Ja by som vo všeobecnosti bojkotovala všetky tie turistické atrakcie, bývajú strašne predražené, preplnené turistami a nehorázne sa tam kradne. Z pamiatok a atrakcií by som odporučila len London Eye, St Pauls Cathedral (dá sa vyjsť až hore a je tam úžasný výhľad), Piccadilly Circus, Tate Modern, Trafalgar Square a Kew Garden. Z diaľky by som mrkla na Tower Bridge a Big Ben. Naopak, na sto honov by som sa vyhla Buckingham Palace, Houses of Parliament, Madame Tussauds.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. St Pauls Cathedral byla nahoře bohužel zavřená (před 3 týdny), tak snad vám ji už otevřou, prý je to moc krásné :)

      Vymazat
  6. heleď ty se máš! a do urban outfitters poblíž coventgarden, aaaa chce se mi brečet:DD je to tam dokonalý ♥

    OdpovědětVymazat
  7. Ja chci taky, miluju Londyn! Byla jsem tam asi pred 2 lety. Na Madame Tussaud jsme teda frontu nestaly, jak pise Eva. Mely jsme koupenou vstupenku predem jeste spolecne s vstupenkou na London Eye pres net. A jinak jsi uz tu mas vsechno napsany :)

    OdpovědětVymazat
  8. Určitě Portobello road, Camden market, Covent garden - skvělé bleší trhy, doporučuju tam zajít brzo ráno, když otevírají a není tam tolik lidí. Jinak Oxford street je tak na celý den :-D a Harrods je boží. Madame Tussaud's, no fronty tam jsou teda šílené, i když jak jsem byla v Londýně tak jsme žádnou nestáli, měli jsme skupinovku pro dvacet lidí a ty jdou automaticky přednostně, a navíc je to strašně předražené. Takže za mě ne. Kam se ale doporučuju podívat je Picadilly Circus, Trafalgar square, muzeum Sherlocka Holmese na Baker street (asi jen pár metrů od Oxford street) a zajít si do tradičního anglického Pubu. Jo a ještě Soho, když jsem tam byla minule, míjela jsem zrovna nějaký pochod transvestitů a to byl dobrý zážitek :-D

    OdpovědětVymazat
  9. Mě třeba camden docela zklamal, ale slyšela jsem na něj hodně chvály. co se týče obchodů, tak doporučuju ještě all saints, i když je tam draho, ale aspoň pro inspiraci (a pro pohled do výlohy se singrovkama :) ) jinak doporučit můžu všemožnou klasiku, hydepark a giant wheel určitě, regent park - jestli budete mít hezky a budete se chtít procházet. ale všechno tady asi bylo řečeno :) já jsem ještě procházela východ londýna, aldgate a různý okrajový cizinecký čtvrti, taky brick lane.. některý místa jsou ale celkem pro otrlý. kousek od st. pauls cathedral (naproti kousek doprava) je moc krásná kavárna, kde se dá svěle najíst za celkem slušnou cenu.

    OdpovědětVymazat
  10. tak múzeum voskových figurín si zajednajte dopredu inak vás porazí :D nakupovať sa určite oplatí ísť do takých tých nákupných mestečiek pri londýne, sú tam rovnaké obchody len o dosť lacnejšie! a inak neviem.. samozrejme pamiatky a uličky si pozriete podľa vlastného gusta (: musím povedať, že mňa očarila rôznorodosť londýna. skutočne tam nájdeš všelikoho. stretli sme indiánku v metre ktorá vyzerala ako z nejakého filmu dokonca tak bola aj oblečená a iných zaujímavých ľudí a nikto na nich nepozeral tak, ako u nás pozerajú na každého. určite viete, že je londýn drahý, takže napr. jedlo sa oplatí kupovať v supermarketoch (tesco) ale doprava zas nie je až tak drahá. Užite si to tam! a samozrejme skočte si do tradičné pubu dá sa tam najesť za fajn cenu a má to tú pravú atmosféru! ach ako vám závidím

    OdpovědětVymazat
  11. Tiše budu závidět! :PP Určitě si to užijte a už teď se těším, jaké kousky si přivezete! <33

    OdpovědětVymazat
  12. tak to se těším jak si to užijete, všimhla jsem si, že se vracíte na moje narozeniny tak tím víc se budu těšit :)
    jediné kam bych já šla v Londýně nakupovat yb byla Oxford street, tam bych strávila hodiny :D
    a závidím vám to, hned bych jela taky!

    OdpovědětVymazat
  13. Užij si to :) JInač myslíš že bys mi mohla tu kabelčičku poslat dříve než odjedeš? :)

    OdpovědětVymazat
  14. Bydleni v Camdenu? Tak to je parada, tam bych stravila 90% casu :D
    Jinak jeste cinska ctvrt a Primark, klasika:)
    Uzijte si to, hned bych jela:)

    OdpovědětVymazat
  15. Nedoporučuju Primark na Oxford street, je to o nervy (a o hubu). Zkuste ten druhej, co je v nějakém obchodním centru (teď nevim, kde přesně, ale strejda google poradí)

    OdpovědětVymazat
  16. Ani nevíš, jak ti to závidím! Londýn je můj největší sen hned po Paříži a zatím se mi nesplnil..

    OdpovědětVymazat
  17. Primarky su tám na každom rohu ;) a ja odporúčam Greenwich :)

    OdpovědětVymazat
  18. jee, tak to si budete extra užívat holky!!))))
    Camden, výborný !!!:D:)))
    Těším se na fotky a zážitky!)

    OdpovědětVymazat
  19. Z blešáků a vintage obchodů doporučuju Camden Town a tamější Stables Market a pak Portobello Market v Notting Hillu. A co si nesmíš nechat ujít kromě centra: Greenwich, Notting Hill, Camden Town, Covent Garden. Pokud jde o Primark, tak doporučuju Oxford street, tam je opravdu obrovský (ve Westfieldu na Stratfordu je mnohem menší Primark s menším výběrem oblečení).

    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a Primark na Oxford street doporučuju hned ráno a mimo víkend:))) ale dá se to přežít, za ty nákupy to stojí:-))) Martina

      Vymazat
  20. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  21. Nejlepší nákupní zóny už tady padly několikrát...Tak já spíš k té podívané. Každopádně si skočte, teda spíš, vymezte pár hodin protože je to opravdu obrovské a nikdy neuvidíte všechno, na hlavní muzeum a galerii, projít skrz Piccadilly circus taky stojí za to, hlavně obří třpytivá lodička na ulici :D A ostatní hlavní památky, celý Londýn je krásný, ale rozhodně stojí za to, vydržet to ty 2 hodiny a dojet si vlakem do Oxfordu! Ať je Londýn jakkoli krásný, nic se nevyrovná Oxfordu, s ním Blenheim palace, a Cambridge. Nic víc ohromujícího jsem nikdy neviděla :) Ale to každý podle svého gusta...:)

    OdpovědětVymazat
  22. rozhodně si kupte oyster card na ježdění po londýně!!(je to něco jako naše česká opencard akrotá vám jí daj hned u přepážky-dobíjí se akorát podle toho jak moc jezdíte, já osobně projezdila téměř 50 liber za týden). A na jídlo nesmíte vynechat China town(hned u Piccadilly circus, najděte si tam nějakou útulnou restauraci a jídlo vás opravdu mile překvapí nebo si zajděte na sushi za 3 libry na Liverpool street. A rozhodně se projeďte metrem po trase DLR, je to nadzemka a uvidíte Londýn z úplně jiné perspektivy!! + NEZAPOMEŇTE SE KOUKNOUT DO HARROTS A PROJÍT SE PO NOTTING HILL AŽ DO HOLLAND GARDEN! neuvěřitelnej zážitek :))

    OdpovědětVymazat
  23. Určitě si to pořádně užijte! Podle mě je ale úplně zbytečný stát tu frontu na voskový figuríny. V Londýně je spousta krásnějších věcí. Už jen sezení v parku a koukání na lidi je milejší než být zavřená v místnosti s nepovedenýma napodobeninama známých osobností :) To je můj názor! A navíc bych ty peníze za vstup raději utratila v Topshopu .)

    OdpovědětVymazat
  24. No ja som bola v Londýne tiež so školou na konci šk. roka. Takže to múzeum: mne sa tam páčilo, ale myslím že vstupenky sme mali zajednané dopredu. Nie je pravda, že na každú figurínu sa dlho čaká, napr. pri Audrey Hepburn bolo väčšinou prázdno. Samozrejme, že pri niektorých boli dlhé rady - napr. Johnny Depp. A tak podobne :D. Keď sme tam boli, bola tam samostatná časť s Andym Warholom (neviem či je to tam stále alebo nie :D) kde nás fotili v pop art štýle a potom sme si mohli dané fotky zakúpiť. A takto je tam mnoho iných podobných "atrakcií", ktoré sa však musia doplácať. My sme taktiež nakupovali na Oxford street, v okolí Piccadilly Circus, ale napríklad spolužiačka si kúpila topánky (sandále) asi za 5-10 libier niekde pri Trafalgar Square. Pamiatky tu už boli asi všetky popísané, ale z toho, čo tu nebolo spomenuté, sa mi páčilo napr. vo Windsore. :)

    OdpovědětVymazat
  25. Držím palce, bude tam nádherně! http://katefashionstyle.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat