čtvrtek 9. února 2012

mili HELLER


Málokdy mě někdo/něco dostane natolik, abych o tom mluvila, přemýšlela a ukazovala to někomu. Musím ale udělat obrovskou výjimku, pokud jde o blog této slečny.
Je pro mě neuvěřitelnou ctí, že jsem byla jejím úplně prvním návštěvníkem, prvním komentářem a druhým followerem. Na blog Mili jsem narazila úplnou náhodou, když jsem  klikla na "nějakého" mého followera. Najednou jsem byla na  jejím blogu a než jsem vůbec stačila zaregistrovat, jaké má články, pohltil mě její nádherný design. Po přečtení tří příspěvků (víc jich v té době na blogu neměla) jsem hledala panel s followers, ale nenašla jsem ho, protože ho neměla přidaný. Její blog mě ale zaujal natolik, že jsem si ho uložila do záložek a ještě nějakou chvíli sledovala. Když byl pro mě na vrcholu dokonalosti, poprosila jsem Mili, aby dala možnost přidávání followerů a jsem za to moc ráda, protože doufám, že po tomto článků jí nějací čtenáři, které si opravdu zaslouží, přibudou.

Musím přiznat, že už dlouho jsem neviděla nikoho s takovým charakterem jako má ona (a o stylu ani nemluvím ). Nejvíce na jejím blogu miluji způsob jejího psaní. Každým příspěvkem mě dostává víc a víc. A naprosto mě o jejím charisma přesvědčila, když mi odpovídala na otázky, díky kterým bych Vám ji ráda představila a doufám, že se Vám bude líbit tolik jako mě, protože jestli ne, tak to nechápu.


Můžeš se nám nějak popsat několika krátkými větami ?
Nejtěžší otázka na začátek :) Je mi 21 a nelíbí se mi to. Studuju na univerzitě a líbí se mi to. Vždycky, když mám popsat, jaká jsem, napadá mě, jaká nejsem. Nejsem sebevědomá a zlá snad taky ne. Píšu levou rukou a myslím levou mozkovou hemisférou. Snažím se co nejvíc žít podle svého, ale tak aby nikdo nemohl říct, že jsem sobec.

Jaký je důvod založení Tvého blogu ?
Už od začátku střední jsem měla odpor k uniformitě lidí okolo sebe. Tenkrát jsem sledovala různé street-style blogy, hlavně hel-looks, a šlo mi spíš o to, abych se odlišila od davu, což mi teď přijde dost prvoplánové, ale budiž, v sedmnácti provokujeme všichni. Pak, asi před 2-3 lety, jsem narazila na Lookbook a od té doby sleduju i různé fashion blogy. Za poslední dva roky jsem si konečně udělala jasno v tom, co se mi líbí, jak se chci prezentovat a jaký je můj styl. Několik měsíců jsem uvažovala, že si založím blog, ale vždycky z toho nějak sešlo. Nakonec jsem si ho přece jen založila, jen tak na zkoušku. Je to jen další experiment s volným časem. Což je spíš rozmar než důvod, ale lepší vysvětlení pro to nemám :)

Můžeš pěti slovy popsat svůj styl oblékání ?
Černobílý. Minimalistický. Bezpohlavní. Reflektující náladu.

O co dalšího se zajímáš mimo módy ?
O literaturu. Jedna polovina mých skříní je narvaná oblečením a druhá knížkami. Když jdu do sekáče, střihnu to přes antikvariát. Miluju interpretace, rozebírání textu na věty, pitvání vět na slova. Baví mě slova, dialogy, monology s kýmkoliv, kdekoliv. Dokonce i k filmům sedám s tužkou a papírem a zapisuju si pro mě důležité věty. Jeden čas jsem zbožňovala queer literaturu, pak absurdno, teď mě strašně baví německy psaný expresionismus. Řekla jsem si, že než umřu, přečtu 1001 knížek. Myslím, že to půjde, od střední školy jsem jich přečetla už skoro 200.

Když bys měla možnost setkat se s jednou světově známou osobou (módní ikonou), kdo by to byl ?
Gareth Pugh. Zalezla bych si někam do kouta a sledovala ho při práci. Pak bych ze země sebrala odstřižek černý kůže a šla domu nejvíc spokojená. Cestou bych na zdi čmárala černé trojúhelníky.

24 komentářů:

  1. Líbí se mi :)
    Jsem ráda, když ty úspěšnější blogerky ukazují ty co jsou v začátcích.
    Děkuji za tip.
    Můžeš kouknout ke mě :)

    http://www.dith-fashion.com/

    OdpovědětVymazat
  2. Mna dostala tiež...velka vdaka za tip na noveho a originalneho cloveka :)
    nobodyperfect.tumblr.com

    OdpovědětVymazat
  3. Kdybych teď dlouho nepřidávala posty, tak se mnou tenhle článek praštil ♥ Teď zas budu do čtyř ležet v posteli a čekat, až se mi uklidní srdce a ukázní chlopně, aorty a tak ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Zvláštna..dala si nám veľmi dobrý tip :-)

    cajova.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělý rozhovor.Hned jsem se musela na blog Milli podívat a máš pravdu, je úžasná!:)

    OdpovědětVymazat
  6. ta je skvělá!:) a dík za tip, jdu omrknout;)

    OdpovědětVymazat
  7. Heh, hlavně mě po celou dobu článku ani ve skrytu duše nenapadlo, že Mili není ze zahraničí (pravděpobodně Švédsko, nebo Norsko - viz ta sklenička) :) a ona je Češka. Páni.

    OdpovědětVymazat
  8. ta slečna to se slovama fakt umí a ještě je to holčina z čech :) jsem ráda, že se u nás najdou výjimky jako tato slečna, pač naše republika je hrozně stádová co se týká módy a je to škoda :(

    OdpovědětVymazat
  9. Já ji znám, všimla sem si, že ti děkovala někde pod článkem za první komentář u sebe na blogu a pak sem myslím klikla na její ikonu, nebo možná obráceně, už nevím:) Každopádně sem byla asi 5. follower (nevšimla sem si toho panelu:D). Je strašně zajímavá a nevšední, takových je málo!

    OdpovědětVymazat
  10. mě dostala hned ta první fotka :O děkuju za tip, já hrozně ráda objevuju nové blogy!

    OdpovědětVymazat
  11. Slečnu už déle sleduji! :)) Ještě nikdy jsem na nikoho takového nenarazila, takže jsem za to velmi ráda. Je úžasná! :)

    OdpovědětVymazat
  12. wau, našla si chodiacu inšpiráciu :)a z česka!! ja by som prisahala, že je odniekal zo škandinávie :)) ach! :) sledujem of course :))

    http://butterflyeffectofsabi.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  13. Tyjo já jsem si myslela , že není Češka podle jména a vzhledu :)
    moc milý článek hned se jdu podívat!

    OdpovědětVymazat
  14. Je fakt úžasná!!!

    http://goldengrasszn.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  15. ta slečna mi naprosto učarovala :'O

    OdpovědětVymazat
  16. hned se na ní jdu podívat, moc pěkný rozhovor!:)

    OdpovědětVymazat
  17. takový posty můžeš dělat častejc, dík=) vypadá hrozně zvláštně=)...taková islandská warholka, fakt krásná

    pragueneedsmorestyle

    OdpovědětVymazat
  18. Je skvělá! Odteď jsem její pravidelná čtenářka. Díky Eliško.

    OdpovědětVymazat
  19. Ano, je skvělá. Píše krásně. Ale - chápu, že o tohle se nikdo nezajímá - jde přece hlavně o styl, a ten má Mili vytříbený - jen by prostě mohla jíst víc šlehačkových dortů, tak to je.

    OdpovědětVymazat
  20. tak skarede dievca som este nevidela, vyzera ako anorekticka...

    OdpovědětVymazat
  21. Škoda, že jsem její blog nestihla vidět. Teď už je zrušený :(

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoja chtěla bych se zeptat, nevíš náhodou co se stalo s jejím blogem, sledovala jsem ji spousty měsíců pak jsem přerušila blogování a teď se vracím a chtěla jsme projet své oblíbené blogy a ona nikde :(

    OdpovědětVymazat