středa 28. října 2015

fashion victim

Jestli je teď nějaký kousek oblečení, který nosím opravdu často, možná až nad míru, tak je to tento svetr - PARADOXNĚ. 
A proč paradoxně ? Protože ještě před rokem (no dobře, spíš dvěma) by to byl mnou nenáviděný kousek. Nenáviděla jsem roláky. Jakékoliv. Velké, malé, tlusté, dlouhé, krátké. Ať jsem si na sebe vzala jakýkoliv, hlavou se mi honilo jen NE NE NE!! 

Většinou, když se mi nějaký kousek oblečení nelíbí, dokážu ho tak nějak akceptovat v outfitu někoho jiného - kamarádky, rodinného příslušníka, módní ikony, jiné blogerky,.... ale při rolácích to vždy bylo velké NE. A nezáleželo na tom, kdo ho má na sobě. 
Prvopočátek této velké nenávisti je určitě z dětství, kde se mi (jak už to bývá) zrodilo těch nenávistí rovnou několik - třeba i k olivám, koprovce, makrele, žemlovce, péřovým bundám, plavání,... - některé se mi v "dospělosti" či dospívání podařilo odbourat, jiné nikoliv. Třeba časem. Uvidíme. Vraťme se ale k těm rolákům.. 
Myslím si, že co se týče ostatních lidí, dělí se na dvě části - ty, kteří je milují a ti, kteří je nenávidí. Moje máma je milovala a já se je díky tomu naučila nenávidět. Možná, kdyby mi nedávala ty kousavé a ošklivé.... no, nevím, ale se sestrou jsme to měly s roláky stejné (možná proto, že ani ona neměla jiné - dědily se), narozdíl ode mě, ona je ale nenávidí doposud. 
Všechno se změnilo v mé etapě života, ve které jsem byla tak nějak nešťastně zamilovaná (proto to pobláznění smyslů) a já šla do zary a strašně se mi tam líbil jeden oversized pletený svetr. Hrozně jsem ho chtěla, ale byla tu velká nevýhoda - byl to rolák. Přemýšlela jsem, jak bych ten vršek odstřihla, přešila, změnila :D (prostě klasická Eliška - jděte se mnou nakupovat a bude to samé, to předěláme, to zkrátíme, to zapošijeme, to ustřihneme, tohle se nějak udělá, do toho zhubnu, do toho ztloustnu.. a tak se mi hromadí věci, které nikdy nikdo nepředělá - ani já :D, ale o tom jsem už psala tady). No, a když se mi ta láska sesypala úplně, rozhodla jsem se, že si v rámci "jiného života" ten rolák koupím. Do teď si pamatuji na svůj status na twitteru, kde jsem o tom psala :D. Byl hrozně drahý, stál asi 2500 Kč, ale já zabejčeně běžela do zary jako o život. A ejhle :D, už ho měli vyprodaný - ve všech pobočkách. A tak jsem si koupila tento, a pak další a další a další.... a zamilovala si je. A tím odbourala svůj postoj k něčemu, postoj, který byl vytvořený někdy, kdy jsem ještě neměla rozum, abych věděla proč a jak, ale prostě jsem ho měla a bylo těžké ho změnit a trvalo to spousty let. Ale povedlo se. Takže vím, že změnit se dá vše, i když to jde těžko a někdy i lépe neplánovaně. 

Je něco, co jste nenáviděli a naučili jste se to milovat ? A nebo obráceně ? Ať už kus oblečení, vlastnost či člověka.



shoes ZARA/ bag F&F/ sweater SECOND HAND/ hat H&M/ necklace PRIMARK/ jeans VINTAGE

photos by Ondra Bravenec

9 komentářů:

  1. Taky jsem si roláky zamilovala až teď! :) Sluší ti hrozně a je to prostě celý úplně hhh!
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  2. Rovnaký životný príbeh s rolákmii :) tento je krásny a tiež jeany zhaňam už dlho :D

    http://barborasurakova.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  3. S rolákama jsem to měla úplně stejně jako ty, nelíbily se mi a neměla jsem žádnou touhu si je zkoušet a před rokem to začalo, když jsem našla huňatej rolák v H&M ..no at teď je miluju :)
    www.veshionlife.com

    OdpovědětVymazat
  4. Hezky jsi to napsala, mam to u nekterych veci podobne :) ja se treba az ted ucim mot rada saty/sukne a co jeste vic - puncochy! Abych v tech suknich v zime nezmrzla :))

    OdpovědětVymazat
  5. Jako ty! Pro mě to byly taky roláky a teď nenosím snad nic jiného :D

    OdpovědětVymazat
  6. :D nikdy jsem neměla s rolákama nějakej zvláštní problém (jasně, cuchá to vlasy...ale co), ale ted "v dospělosti" je uplně zbožnuju, nemohla bych žít bez roláků, poslední úlovek byl khaki a mam z něj hroznou radost....a budu je nosit vždycky, moda nemoda...mam moc ráda svuj krk a nesnášim rýmu

    OdpovědětVymazat
  7. Já teda roláky vždycky milovala a stále miluji, ale pamatuji se, že jsem celkově jako malá moc nemusela kalhoty a raději jsem nosila šaty nebo sukně. Potom jsem asi kolem 10 let přešla na kraťase, které jsem nosila celé léto a za nic na světě jsem je nechtěla vyměnit. Teď zase kraťase na sobě úplně nesnáším :D
    Krásný outfit, Eliško <3

    OdpovědětVymazat