středa 16. dubna 2014

FF AW FASHION SHOW / Somerset house, London

Když jsem byla pozvaná na módní přehlídku kolekce pro zimu a podzim od F&F, která se konala v překrásném Somerset house v Londýně, tak jsem přesně nevěděla, co od nich očekávat. Bylo mi jasné, že F&F se neustále zlepšuje svou nevyzpytatelností a obrovkým úsilím (protože ohlédnu-li se zpětně, tak to, co za pár let dokázali je neuvěřitelné), ale tato přehlídka mi naprosto vyrazila dech, a to ne z důvodu, že by se mi svými modely přímo trefili do vkusu, ale to, jak jsem celkovou účast na přehlídce vnímala. Než se dostanu k tomu, čím se bude F&F prezentovat na podzim a v zimě, ráda bych zde zmínila jeden svůj poznatek. Určitě to všichni znáte, sedíte v hledišti, světla se pomalu zhasínají a vy s napětím čekáte, jak to všechno bude probíhat. Najednou se rozehraje hudba (mimo jiné, nutno poznamenat, že hudba byla jedna z nejlepších, kterou jsem na přehlídkách kdy zažila, obrovsky chválím výběr), vyjdou modelové a jde to jak na běžícím páse (naštěstí ne doslova). Jedna modelka za druhou, jeden model za druhým, a vy nestačíte nasávat všechnu tu skvělou atmosféru, která je všude kolem vás a ještě se soustředit na konkrétní modely, a než se nadějete, je po přehlídce a vy ještě chvíli sedíte a snažíte se vstřebat to, co jste si v hlavě uchovali. To, že jsem se soustředila na každý model (i když to občas nešlo stíhat), je důkaz toho, že mě kolekce vážně zaujala, ale až doma, kdy jsem měla možnost se na ni pořádně zaměřit, kouknout se pořádně na všechny a celé modely, vnímala jsem je najednou úplně jinak. Konkrétně u této přehlídky mě velice ohromil a překvapil jakýsi "chlad" všech outfitů (v tom nejlepším slova smyslu). Nevím, jak bych to vysvětlila, ale i přesto, že to není úplně hravé, tak to vůbec není nudné, ale naopak dost rafinované a takové čisté. Možná bych to nazvala takovou rafinovanou elegancí, která má efekt totálního odzbrojení. 

Přesto, že loňská kolekce se mi líbila o trochu více (přeci jen, to byla dost punková kolekce), i v této jsem si našla spoustu favoritů, pro které si do F&F určitě na podzim zajdu, a to nejen do dámské sekce, ale i v pánské jsem si vybrala (nejradši bych outfit i s tím modelem, ale to se mi asi nepoštěstí, že ?). 
Na kolekci se mi hodně líbilo mixování vzorů a látek, transparetní šaty a halenky, vrstvení (sako přes kabát a opačně) a flitry. Čím mi ale F&F udělalo největší radost byly pánské kožené kabely a dámské midi sukně (ách). 
Na druhou stranu mě dost mrzí, že se v kolekci neobjevily nějaké zajímavé boty, ale víceméně jen lodičky, jejichž fandou já zrovna moc nejsem a také převážné množství sak, které nosím opravdu jen, když musím (kéž by mi slušely tak, jako těm modelkám na fotkách). Jsem ale moc ráda, že to, co F&F na své přehlídce odprezentovalo ve víru elegance, jiní (třeba já), můžou zkombinovat trochu rockově. 

jo a btw, moc se mi líbil výběr modelů. Nevypadali všichni jako přes kopírák, byli tam různé typy charakterů a vzhledově se celkem lišili. Oceňuji, že kolekce a jednotlivé outfity byly prezentované podle toho, jakému typu modela outfit nejvíce slušel a seděl. Tleskám a jen tak dál. 

Co na kolekci říkáte vy ? Máte tam nějaké favority ? 



6 komentářů:

  1. Mojim favoritom je ten model, myslím, že netreba ani konkretizovať, ktorého myslím :D Ale celkovo sa mi kolekcia pozdáva, určite by som si čo-to vybrala. Mimochodom, pekne napísaný článok !

    www.michaelakovalcikova.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Moc se mi líbí, jak jsi ten článek napsala, milejší jsem o té události doteď nečetla.

    OdpovědětVymazat
  3. Mým favoritem je ten model z první fotky úplně vepředu. o:) :D

    OdpovědětVymazat
  4. to máš skvělý zážitek, že se můžeš takhle někam podívat ani si nedokážu představit jak bych to vnímala já, každopádně můj favorit je ta transparent puntíkatá košile <3

    OdpovědětVymazat
  5. některé kousky vypadají opradu dobře!!

    OdpovědětVymazat