středa 30. října 2013

Budapešť day 1

Konečně jsem se dostala k tomu, abych dala dohromady "pár" fotek z překrásné Budapeště, kde jsem minulý týden strávila skvělé 4 dny v doprovodu se svou mladší sestrou Veronikou, kterou samozřejmě na fotkách také uvidíte :). Ráda bych vám prostřednictvím tohoto postu ukázala něco z prvního (příjezdového) dne. Nebudu se nějak hodně rozepisovat, protože pokud budete mít zájem, tak o cestovném, dopravě, ubytování, památkách, restauracích a nákupech bych se ráda zmínila v samostatném postu, vzhledem k tomu, že jsem toho za tak krátkou dobu v Budapešti stihla opravdu dost, myslím, že se mám o co podělit :).

Začneme tedy prvním dnem. Ráno jsme vyjížděly z pražského florence v 7:00 a Budapešť nás přivítala v nějakých 14:00. Metro jsme našly rychle a celkově orientace tam byla skvělá, takže k bytu, který jsem si tam pronajala jsme se dostaly během dalších 15 minut. Potom, co jsme se ubytovaly, poradily se o tom, co se dnes za světla dá ještě stihnout, jsme vyrazily do ulic. Vzhledem k tomu, že byt, který jsem si pronajala byl celkem v centru a to hned vedle nejznámnější a nejdelší ulice Andrássy út, jsme se naši první prohlídku městem rozhodly počít u baziliky sv. Štěpána, kde Andrássyho ulice začínala a kde jsem také rovnou vyfotila svůj outfit, který jste mohli vidět v předchozím příspěvku. Baziliku jsme obešly, vyfotily si ji, shlédly náměstíčko kolem ní a vyrazily na 2,3 km dlouhou ulici na jejímž konci mělo být jako bonus Hősök tere nebo-li Náměstí Hrdinů. Musím říct, že jsme nakonec došly těsně před setměním (což je super, protože jsme tu krásu náměstí viděly jak osvícenou zapadajícím sluncem, tak umělými žárovkami, sama nevím, co bylo krásnější). Cestou po Andrássyho ulici jsme také shlédly Terror Háza, což je budova k obětem fašistického a komunistického režimu v Maďarsku. Bohužel jsme nenahlédly do jejího zákoutí, vzhledem k tomu, že byla neděle, bylo zavřeno. Také nás na Andrássyho ulici uchvátila Hungarian state opera, kde byly překrásné sochy sfingy (uvidíte na fotografiích). 
Náměstí Hrdinů je naprosto fascinující a nádherné, strávily jsme tam asi hodinu a pak se prošly kolem celého náměstí, kde se mimo jiné nachází i budova Szépművészeti Múzeum. 
Cestu zpátky k bytu jsme vzaly metrem, protože jsme byly docela unavené, ale cestou jsme se ještě stavovaly na drink a skvělou večeři. Večer a noc jsme zakončily v posteli s aktivitami a flaškou dobrého vína. Více o Budapešti v dalších postech, snad jste u toho textu neusnuli, a těm, kteří to dočetli až do konce, tleskám :D. 


Andrássyho út

Bazilika sv. Štěpána
 Szépművészeti Múzeum a Náměstí Hrdinů
dům terroru

15 komentářů:

  1. Jeeeeee, bozi článek i fotky ^_^

    OdpovědětVymazat
  2. Muselo to být super!!! :) A pěkné fotky! ;)

    OdpovědětVymazat
  3. těším se na všechny další!!
    ty noční jsou nádherné :)

    OdpovědětVymazat
  4. krásne fotky :)

    andrea-magazine.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  5. Strašně dobře se čtou tvoje články :) a fotky? nádhera!

    OdpovědětVymazat
  6. články tohohle typu mám děsně ráda! a vůbec si nemyslím že to bylo hodně dlouhé, super se to četlo ;) fotky jsou krásné, uplně z nich sálá ta atmoška..Budapeští sem jen projížděla ale hrozně ráda bych se tam někdy podívala.
    Any

    OdpovědětVymazat
  7. super dočetla jsem (můžeš zatleskat :D) ! a tvoje ségra má aspoň dvoumetrové nohy ne ? :D závidím ... Už se těším na další článek

    OdpovědětVymazat
  8. skvělý fotky, hlavně ty noční!

    OdpovědětVymazat
  9. takovéhle články mám ráda, těším se na další :))

    OdpovědětVymazat
  10. Luxusní fotka, Budapešť miluju <3

    OdpovědětVymazat
  11. skvostnyyyy:))) akorat.. neni TA florenc? :D ja sem teda mimoprazska, ale vzdycky sem o florenci se vsema bavila v zenskym rode, tak me to tak trklo..:D

    OdpovědětVymazat